President Donald Trump zegt de Witte Huis-abonnementen op The Washington Post en The New York Times op, bevestigde Witte Huis-woordvoerder Stephanie Grisham dinsdag.

Trump zei maandag tegen presentator Sean Hannity van Fox News dat hij de twee kranten niet langer wil zien in het Witte Huis.

“The New York Times is een krant met nepnieuws. Die willen we niet meer in het Witte Huis”, vertelde Trump aan Hannity. “We gaan daar waarschijnlijk mee stoppen en ook met The Washington Post. Ze zijn fake.”

Trump valt beide kranten al langere tijd aan om hun kritische berichtgeving, net als andere prominente mediabedrijven zoals vooral NBC en CNN.

“Iedereen vindt dat The New York Times me verschrikkelijk behandelt”, zei Trump enige tijd geleden tijdens een bijeenkomst in The Oval Office met een aantal topjournalisten van de krant. “The Washington Post ook, maar The New York Times behandelt me nog ongelooflijk veel verschrikkelijker. Ik ben ervan overtuigd dat jullie daardoor je geloofwaardigheid verliezen. Ik denk niet dat er ooit een goed verhaal over mij in The New York Times heeft gestaan.”

Lees meer:

Lees ook op Business Insider