Of je nu fan bent van Donald Trump of niet, de Amerikaanse president heeft een aantal belangrijke voordelen die hem kunnen helpen herkozen te worden tijdens de presidentsverkiezingen in 2020.

Aan Democratische zijde staan maar liefst 24 kandidaten, het hoogste aantal ooit, te trappelen om het op te nemen tegen Trump.

Lees ook: 9 redenen waarom Donald Trump in 2020 de presidentsverkiezingen kan verliezen

Hoewel de verkiezingen pas 3 november 2020 plaatsvinden, zijn er experts die nu al voorspellen dat Trump voor een tweede termijn van vier jaar in het Witte Huis blijft zitten.


1. Hij heeft alle tijd voor zijn campagne, terwijl de Democraten nog een kandidaat moeten kiezen.


2. Het Mueller-onderzoek is voorbij.

Hoewel er nog verschillende onderzoeken naar de regering-Trump vanuit het Congres lopen, is het belangrijke onderzoek van speciaal aanklager Mueller naar mogelijke samenzwering met de Russen voorbij. En dat zonder het presidentschap van Trump in gevaar te brengen. En dat resultaat ziet Trump als een belangrijke overwinning.


3. De economie is sterk.

De Amerikaanse economie staat er goed voor en dat is gunstig voor Trump. Die kan zijn belastingverlagingen nu aanvoeren als een belangrijke reden voor het succes.

"Als je kijkt naar alle maatstaven die er toe doen, dan gaan ze door het dak", zo zegt Kevin Hassett, voorzitter van de Raad van Economische Adviseurs van het Witte Huis tegen Business Insider. "De meest recente cijfers over winkelverkopen laten zien dat mensen positief zijn en dat ze dingen kopen. Als je voorspellingen doet over de economie, dan is consumentenvertrouwen het sentiment dat er toe doet."

Of de economie ook echt blijft groeien, is echter de vraag. Er zijn voorspellingen die aangeven dat er een recessie aan zit te komen.


4. Republikeinen komen nu naar Trump, in plaats van dat ze zich van hem afkeren zoals in 2016.

Bij de vorige verkiezingen probeerden Republikeinen zoveel mogelijk afstand te nemen van Trump, nadat er opnames naar buiten waren gekomen waarin hij over vrouwen zei: "grab them by the pussy". Veel partijgenoten deden er alles aan om niet met hem geassocieerd te worden. Nu klampen ze zich aan Trump vast en straffen iedereen af die uit de pas loopt.


5. Trump ligt beter bij de achterban dan wie ook

Belangrijke opiniepeilingen laten zien dat de steun binnen de Republikeinse achterban voor Trump zeker 90 procent is, ondanks dat zijn populariteit elders alleen maar afneemt.


6. De Trump-campagne heeft een enorm budget.

"De campagne van Trump zou alleen in de eerste drie maanden van 2019 al 30 miljoen dollar hebben opgehaald", zo schrijft Matt Lewis, columnist voor de Daily Beast.

Tel bij dat bedrag nog eens het geld op dat bij de Republican National Committee ligt en je hebt bij elkaar al een bedrag van 82 miljoen. Tijdens de vorige presidentverkiezingen spendeerde Trump slechts de helft van wat zijn tegenkandidaat uitgaf. Dat was de eerste keer dat hij in de race was, en hij won.


7. Er is een banenexplosie in het achterland van Trump.

Volgens Bloomberg groeien de banen op het platte land sneller dan de steden en andere gebieden waar de Democraten sterk staan.


8. Wall Street denkt dat Trump gaat winnen.

Een onderzoek onder insiders op Wall Street liet zien dat meer dat zeventig procent er vertrouwen in heeft dat Trump herkozen kan worden.


9. Trump heeft de geschiedenis aan zijn kant.

Slechts twee presidenten (George H.W. Bush and Jimmy Carter) slaagden er de afgelopen 50 jaar niet in om herkozen te worden. Beiden verloren van hun opponent tijdens een recessie. Over het algemeen presteert een zittend president beter dan zijn uitdager, zelfs als zijn eerste overwinning controversieel was.


LEES OOK: 9 redenen waarom Donald Trump in 2020 de presidentsverkiezingen kan verliezen