De Volkskrant? NRC Handelsblad? De NOS? Ongetwijfeld leuke plekken om stage te lopen. Maar gelet op jouw toekomst als journalist en de huidige banenmarkt is Business Insider misschien een verstandigere keuze.

Online heeft de toekomst. Bij Business Insider krijg je alle ruimte om ervaring op te doen. En we hebben een dakterras.

Zes redenen waarom Business Insider voor jou als beginnend journalist de ideale plek is om ervaring op te doen.

1) Online heeft de toekomst

Bij dagbladen vliegen er alleen maar mensen uit, want de inkomsten uit advertenties en abonnementen gaan al jaren gestaag omlaag. Online is één van de plekken waar nog wel werk is voor journalisten. Zeker voor jonge mensen die zijn opgegroeid met het internet en sociale media. Business Insider is uitgegroeid tot ’s werelds grootste platform voor zakelijk nieuws met 100 miljoen unieke bezoekers en bewijst al zeven jaar dat journalistiek en internet prima samengaan.

2) Specialiseren is een must

Bijna niemand komt meer aan de bak als algemeen journalist. Tegenwoordig moet je je specialiseren in een onderwerp of vakgebied en daar dé expert in worden. Zeker nu er meer media-opleidingen zijn dan ooit en er elk jaar honderden nieuwe journalisten op zoek gaan naar een baan, moet je je onderscheiden. Dat kan met economie. Want de meeste journalisten zijn als de dood voor cijfers. En…

3) Economie is véél leuker dan je denkt

Economie saai? Soms wel ja, maar dat komt omdat het onderwerp vaak zo gortdroog wordt gebracht. Economie is meer dan rentestanden, beurskoersen en begrotingstekorten. Economie is ook: de trucs waarmee goede doelen je inpakken, Chinezen die massaal hun pre-wedding shoot in Amsterdam doen, de beste bierbrouwerijen van Nederland en hoeveel Michael van Gerwen verdient met darten.

Wij schrijven over economie op onze eigen manier, met mensen in de hoofdrol. Wij proberen abstracte financiële onderwerpen dichtbij te brengen en stellen altijd de vraag: 'Wat betekent het voor jou?'.

4) Veel vrijheid

Wij zijn een kleine nieuwsredactie met vijf vaste redacteuren. Dat betekent dat je niet verzuipt op een grote redactie bij krant of tv. De lijntjes zijn kort en je mag gewoon tutoyeren. Bij ons krijg je alle ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan en onderwerpen uit te diepen die jij interessant vindt. Ons streven is dat je aan het eind de stage meedraait als ‘volwaardig redacteur’.

5) Zo veel woorden als je wilt

Moeten artikelen op internet altijd kort zijn? Dat is misschien wel het grootste misverstand over online journalistiek. Wij publiceren regelmatig stukken van 1.500 woorden of meer en die worden uitstekend gelezen. Mensen nemen er de tijd voor.

Voordeel van schrijven voor internet is dat je, in tegenstelling tot een krant, zo veel woorden mag gebruiken als jij nodig vindt. En publiceren kan altijd, dus dat leuke interview dat je hebt gehad wordt niet oneindig doorgeschoven omdat er geen plek meer is in de krant.

6) Lunchen op het dakterras

Bij ons geen bedrijfskantine met soep uit blik, karig belegde broodjes en slappe tosti's die te lang warm zijn gehouden. Wij halen onze lunch elke dag bij de Albert Heijn. En je mag roepen wat jij graag op je brood wilt. Zomers verkassen we naar het dakterras en eten we in de zon. En daar wordt op vrijdagmiddag ook weleens een biertje gedronken. Of bij Brouwerij 't IJ, want dat is om de hoek.

Praktische informatie

We bieden een stageplek voor minimaal drie dagen in de week, gedurende drie tot zes maanden. Je krijgt een stagevergoeding van 350 euro per maand en, indien nodig, een tegemoetkoming in je reiskosten. Je werkt op ons kantoor in Amsterdam-Oost.

We zoeken een aspirant journalist die ervaring op wil doen op een webredactie. We verwachten wel dat je al enige ervaring hebt met het schrijven, al dan niet voor internet. Kennis van economie is een pre, maar zeker geen vereiste. Enthousiasme en nieuwsgierigheid zijn dat wel. Daarnaast moet je ingeschreven zijn aan een HBO-opleiding of een universiteit en de stage als onderdeel van je studie mogen volgen.

Overtuigd? Mail dan Herwin Thole en vertel waarom je bij Business Insider stage wilt lopen.

E-mail: [email protected]

Telefoon: +31 6 50817155