Deze week is het strafproces tegen voormalig president Donald Trump over zwijggeld officieel van start gegaan in een rechtszaal in New York.

Videocamera’s zijn niet toegestaan in de rechtszaal op de 15e verdieping, zodat er geen bewegende beelden zijn van deze historische zaak.

Maar schetstekenaars en fotografen hebben het publiek een glimp van Trump kunnen laten zien, die te maken heeft met 34 aanklachten wegens het vervalsen van bedrijfsgegevens.

De openbare aanklagers beweren dat Trump documenten heeft vervalst om betalingen aan pornoster Stormy Daniels te verdoezelen, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. Trump stelt dat hij onschuldig is.

Het is de eerste strafzaak ooit tegen een voormalig president van de Verenigde Staten. De schetstekenaars in de rechtszaal hebben de gemoedstoestand van Trump, de vermoedelijke Republikeinse presidentskandidaat, vastgelegd tijdens het selectieproces van de jury.

Soms was hij slaperig, met zijn ogen minutenlang dicht. Vaker werd hij betrapt met een frons. Af en toe liet hij een glimlach zien.

Bekijk hieronder de selectie van enkele schetsen van Trump:

Op de eerste dag van zijn rechtszaak maakte Trump van de gelegenheid gebruik om te glimlachen naar de beoogde juryleden

In deze schets lacht voormalig president Donald Trump naar de jury terwijl hij aan hen wordt voorgesteld aan het begin van zijn strafproces in New York. Foto: Jane Rosenberg/Poolfoto via AP.

Voordat Trump de rechtszaal binnenging op de eerste dag van het proces, bestempelde hij de zaak als "politieke vervolging".

Juan Merchan, rechter bij het Hooggerechtshof van New York, zit het strafproces tegen Donald Trump voor. Foto: Jane Rosenberg/Poolfoto via AP.

De rechtszaak over zwijggeld zal naar verwachting zes weken duren en Trump klaagt dat hij hierdoor minder goed campagne kan voeren.

In deze schets van de rechtszaal draait voormalig president Donald Trump zich om naar het publiek. Foto: Jane Rosenberg/Pool Photo via AP.

Het zullen zes lange weken worden - verslaggevers in de rechtszaal merkten op dat Trump soms in slaap leek te vallen tijdens de procedure van de juryselectie.

Trump was slaperig in de rechtszaal bij het begin van de juryselectie in het proces in Manhattan. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg.

Trump was zeer alert toen rechter Juan Merchan van het Hooggerechtshof van New York hem op 16 april waarschuwde dat hij potentiële juryleden niet mag intimideren.

In deze schets van de rechtszaal wordt voormalig president Donald Trump omringd door zijn advocaten, de beveiliging van de rechtbank en de geheime dienst die achter hem zit, tijdens de juryselectie in zijn strafproces in New York. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg.

"Hij gebaarde en mompelde iets… Hij sprak in de richting van het jurylid. Dat tolereer ik niet," zei Merchan tegen de hoofdadvocaat van Trump, Todd Blanche.

Voormalig president Donald Trump zit, terwijl zijn advocaat Todd Blanche spreekt tijdens de tweede dag van de juryselectie. Foto: Christine Cornell via AP, Pool.

Op sommige momenten moest Trump toekijken en luisteren hoe zijn advocaten klaagden over anti-Trump berichten op sociale media die gemaakt waren door kandidaat-juryleden.

In deze schets woont voormalig president Donald Trump de juryselectie bij van zijn strafproces over zwijggeld in New York. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg.

Op 18 april werden twee van de zeven juryleden voor de rechtszaak ontheven van hun taak.

Trump lachte zelden in de rechtszaal toen juryleden werden gekozen voor zijn rechtszaak. Foto: REUTERS/Jane Rosenberg.

LEES OOK: Donald Trump lijkt dit keer in het voordeel bij jongere kiezers in de VS, maar die moeten dan wel gaan stemmen