Michael van Gerwen is in topvorm voor het wereldkampioenschap darten, dat op 14 december begint.

De darter uit Vlijmen heeft de laatste vier toernooien gewonnen en lijkt een grote kans te maken om zijn titel eind dit jaar te verdedigen.

Begin 2017 werd Van Gerwen voor de tweede keer wereldkampioen. Nu wil hij een derde titel aan zijn prijzenkast toevoegen.

De 28-jarige Brabander is al twee jaar lang onnavolgbaar en wint toernooi na toernooi. The New York Times noemde hem niet voor niets de “Michael Jordan van het darten”.

Al die overwinningen leveren het nodige prijzengeld op. En dan zijn er nog de sponsorcontracten en demonstratiepotjes waar Van Gerwen ook mee casht.


Op de Order of Merit van dartbond PDC, waar het prijzengeld in de afgelopen 24 maanden wordt opgeteld, staat Van Gerwen met afstand op de eerste plaats, met totale verdiensten van ruim 1,7 miljoen pond, omgerekend bijna 2 miljoen euro.

Look back on a great week Now look forward to the next one!

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180) op


Nummer twee Peter Wright heeft ruim de helft minder verdiend, met 771.000 pond. Gary Anderson staat daar weer een stukje achter, met 718.000 pond.

2017-01-02 20:26:50 epa05695485 Gary Anderson in action during the PDC World Darts Championship final between Michael van Gerwen and Gary Anderson at the Alexander Palace in London, Britain, 02 January 2017. EPA/SEAN DEMPSEY


Eind november won Van Gerwen de Players Championship Finals in Minehead. Daarmee sleepte hij 100.000 pond in de wacht.

Another good day at the office! 🏆

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180) op


Met zijn tweede WK-titel in januari 2017 verdiende Van Gerwen 350.000 pond.

2017-01-02 20:26:50 epa05695558 Michael van Gerwen wins the PDC World Darts Championship final between Michael van Gerwen and Gary Anderson 7-3 at the Alexander Palace in London, Britain, 02 January 2017. EPA/SEAN DEMPSEY


In zijn loopbaan heeft hij tot nu toe 5,4 miljoen pond bij elkaar gegooid, omgerekend meer dan 6 miljoen euro. Alleen de beste darter ooit, zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor, deed dat beter met 7,4 miljoen pond. Maar Taylor is bijna dertig jaar ouder dan Van Gerwen. Zijn topjaren liggen achter hem en de 57-jarige Brit gaat na dit WK met pensioen.


En daar blijft het niet bij. Al een aantal jaar is KeukenConcurrent de persoonlijke sponsor van Van Gerwen. Hoeveel hij hiermee verdient, is niet bekend.


Dat is niet de enige sponsor. Ook Leyland, Dé leasemaatschappij, dartshop.tv, William Hill en een aantal andere bedrijven steunen de darter financieel.

2016-05-12 22:27:12 ROTTERDAM - Michael van Gerwen in actie tijdens het darttoernooi de Premier League of Darts. Het is voor het eerst dat de PDC met de prestigieuze Premier League Darts naar Nederland komt. Tot dusverre werd de competitie in Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Ierland afgewerkt. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN


Daarnaast haalt hij inkomsten uit het spelen van demonstratiepotjes.

2017-01-02 19:46:52 VLIJMEN - Fans van Michael van Gerwen kijken in zijn woonplaats Vlijmen naar de WK-finale Darten. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW


Ook heeft Van Gerwen zijn eigen merchandise. Een gesigneerde foto kost 23,65 euro en voor het officiële gifgroene spelersshirt ben je 59 euro kwijt, exclusief verzendkosten.

2017-01-01 20:26:50 epa05694682 Michael van Gerwen during the PDC World Darts Championship semi final between Michael van Gerwen and Raymond van Barneveld at the Alexander Palace in London, Britain, 01 January 2017. EPA/SEAN DEMPSEY

En er is natuurlijk een samenwerking met XQ-Max Darts.

michael van gerwen, darts


Van Gerwen en zijn vrouw Daphne houden van reizen. Vorig jaar bezochten ze naast de landen die Van Gerwen aandoet voor toernooien ook Ibiza…

Ready to goo!!!🍾 #lio #lioibiza #dinner #dinnershow #ibiza

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


…en Dubai.

Dinner whit my hubby at the #buddabar in #dubai

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


Daar had hij meteen tijd voor een andere hobby: vissen.

Lovely day of fishing, got the jackpot again. thanks to @ritzcarlton #rcmemories #ritzcarltondubai

Een foto die is geplaatst door Michael van Gerwen (@mvg180) op


Op dit moment woont het stel in een woonboerderij in het Brabantse Vlijmen totdat hun nieuwe huis opgeleverd wordt. Bekende Buren weet dat de huur 1500 euro per maand bedraagt. Hiervoor krijgt het stel vier slaapkamers, een badkamer met jacuzzi en stoomcabine, een luxe woonkeuken, garage met plek voor twee auto’s en een tuin van 2500 vierkante meter.

huis boerderij michael van gerwen darter vlijmen


De grond voor hun nieuwe huis kostte 550.000 euro, waarop hij een hypotheek van 1,2 miljoen euro afsloot. Naar eigen zeggen moet het zijn droompaleis worden.

❤️ #newhouse #newhome #vlijmen

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


LEES OOK: Michael van Gerwen als 17-jarige (met haar!): ‘Ik ben nu al te dik’

MIS OOK NIET: Dit verdient Max Verstappen, de succesvolste Nederlandse F1-coureur ooit