• Voor lange afstanden kampen elektrische auto’s nog met het probleem van het beperkte bereik van accu’s.
  • De Franse startup EP Tender wil dit probleem oplossen met een systeem van aanhang-accu’s.
  • De accu-aanhangers zijn simpel te koppelen aan een elektrische auto, met wat extra technologie.
  • Idee is dat je de mobiele accu-box ook voor opslag kunt gebruiken.

Een van de grootste uitdagingen voor fabrikanten van elektrische auto’s is het bereik van de accu. Hoewel er op dit vlak wel vooruitgang wordt geboekt, is het vooral voor lange afstanden nog altijd zo dat je met een volle tank benzine verder komt én dat het bijladen van een accu meer rompslomp meebrengt.

Autoproducenten werken hard aan nieuwe technologieën die het bereik van accu’s moeten verbeteren. Toch kom je met de meest hoogwaardige elektrische auto’s niet veel verder dan 600 kilometer op een volle accu. Zo geeft Tesla voor de Model S een bereik van 610 kilometer op en dan heb je het over een auto met een prijskaartje vanaf 87 duizend euro.

In lagere prijsklassen ligt de actieradius van elektrische auto’s vaak tussen de 300 en 400 kilometer.

Accu-aanhanger voor groter bereik elektrische auto

De Franse Startup EP Tender heeft een relatief simpele oplossing bedacht om het bereik van elektrische auto’s te vergroten: een accu-aanhanger. Ofwel een mobiele accu die je als mini-aanhangwagentje aan je elektrische auto kunt koppelen.

De aanhang-accu die het bedrijf nu ontwikkelt, heeft een capaciteit van 36,5 kWh. Binnen vijf jaar wil EP Tender dat opschalen naar 60 kWh.

EP Tender biedt de mogelijkheid om zo’n aanhang-accu als opslag te gebruiken, bijvoorbeeld als je zonnepanelen hebt. Je kunt er dan één kopen.

Lees ook op Business Insider

Maar voor elektrisch rijden werkt EP Tender ook met een netwerk van accu-aanhangers die je kunt huren voor onderweg. Je kunt via een app bijhouden waar ze staan en er binnen een minuut eentje aankoppelen als je extra accucapaciteit nodig hebt.

EP Tender biedt voor 600 euro een koppelingsset aan die nodig is om de accu-aanhanger met je auto te verbinden. Daarnaast kun je een accu-aanhanger op dagbasis huren voor 34 euro.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Business Insider Deutschland.

Lees meer over elektrische auto’s: