Premium content ophalen

Ben je toe aan een nieuwe auto, dan wordt de keuze voor een volledig elektrische met de dag logischer. Gevoelig puntje daarbij is vaak de actieradius. Hoe ver kom je met een volle accu?

Het kabinet wil dat alle nieuw verkochte auto’s vanaf 2030 emissievrij zijn. In 2050 moeten alle benzine- en dieselauto’s van de weg zijn. Gecombineerd met de dalende kosten en de steeds grotere actieradius van elektrische auto’s betekent dit dat ‘fossiele’ auto’s de komende jaren razendsnel in waarde kunnen dalen.

Er valt inmiddels ook best wat te kiezen als je voor een volledig elektrische auto wilt gaan. Volgens de Elektrische Voertuigen Database zijn er op dit moment 29 volledig elektrische uitvoeringen in productie. Nog eens 20 modellen zijn in ontwikkeling en 15 auto’s bevinden zich in de conceptfase.

De keerzijde van dat groeiende aanbod is dat daarmee ook de keuzestress kan toenemen. Uit onderzoek naar de overwegingen van kopers van elektrische auto’s komen steevast drie belangrijke thema’s naar voren: prijs, actieradius en opladen.

Elektrische auto: actieradius per €1000 aanschafwaarde

Premium content ophalen