Als je ooit voor een baas hebt gewerkt die lijkt op de bazen uit ‘Horrible Bosses’, ‘The Devil Wears Prada’ of ‘The Proposal’, dan weet je hoe belangrijk de relatie met je baas is.

Er is niet één snelle en makkelijke manier om een goede werkrelatie op te bouwen met je leidinggevende. Je moet constant goed werk leveren en een attente collega zijn. Maar er zijn wel een aantal dingen die je weinig tijd kosten en waar je baas blij van wordt.

Business Insider sprak met verschillende loopbaanexperts om erachter te komen wat het beste werkt om je leidinggevende tevreden te stellen en waarom. Dit zijn hun adviezen.


Controleer je mail voordat je op ‘versturen’ drukt

Je weet ongetwijfeld hoe het voelt als je net op ‘versturen’ hebt gedrukt en dan een enorme type- of spelfout aantreft in je mail. Je kan het versturen vaak niet meer ongedaan maken.

Toch kan je dat rotgevoel voorkomen. Lees je mails en andere documenten goed door op inhoudelijke fouten. Als het daar al te laat voor is, neem dan ruiterlijk de verantwoordelijkheid voor je fout, zegt loopbaanexpert Vicki Salemi van Monster tegen Business Insider.

“Als er iets uitgegaan is met een fout, wijs er dan zelf op”, zegt Salemi. “Dat is belangrijk, omdat het aangeeft dat je je niet verstopt voor fouten en dat je in staat bent die snel te herstellen.”


Bied aan om projecten op te pakken

Bied jezelf aan om voor verschillende projecten te werken, als je daar tenminste de tijd voor hebt en denkt het goed te kunnen.  “Dit werkt goed, omdat je er veelzijdiger van wordt en je cv er beter van wordt als je later op zoek gaat naar een andere baan”, zegt Salemi.

Lees ook op Business Insider


Vraag om feedback

Bespreek om de zoveel tijd met je baas wat goed gaat en wat minder. En wat je kan verbeteren.

“Dat helpt niet alleen om op de juiste koers te blijven voor loonsverhoging of een promotie, maar dwingt je baas ook je werk echt te evalueren en expliciet te erkennen als het goed gaat”, zegt CEO Georgene Huang van vacaturesite Fairygodboss tegen Business Insider.

Het kan volgens Huang heel simpel zijn. Je kunt in mails en aan het einde van een-op-een-gesprekken aan te geven open te staan voor feedback.


Handel fouten netjes af

Iedereen maakt soms fouten, maar niet iedereen handelt die vervolgens even volwassen af. “Neem verantwoordelijkheid voor je handelen, geef aan wat er mis is gegaan en hoe je daarvan hebt geleerd en ga daarna verder”, zegt Salemi. “Je kan er beter zelf op wijzen, dan dat je probeert het geheim te houden.”

Je kunt proberen fouten te voorkomen door van tevoren vragen te stellen als je niet zeker weet hoe je iets moet aanpakken. Ook is het nuttig om na te vragen wat de verwachtingen zijn van een bepaald project. Neem een minuutje om na te denken over vragen voordat je je op iets nieuws stort.


Geef collega’s een compliment

Als je aan een project bezig bent en je collega levert heel goed werk af, hou het dan niet voor jezelf. En eis zeker nooit alle credits voor jezelf op.

“Als je bij een afdelingsoverleg bent en een collega heeft iets geweldigs gedaan, geef dan openlijk een compliment. Je collega zal dat waarderen en tegelijkertijd laat jij aan je baas zien dat je een echte teamspeler bent”, zegt Salemi.


Lees hier meer over hoe je je carrière een zetje kunt geven: