Iedereen wil zijn doelen zo snel mogelijk bereiken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Dus: hoe zorgen we ervoor dat we onze doelen bereiken?

Allereerst helpt het om te kijken naar wat voorbeelden. Succesvolle mensen die bepaalde trucs en strategieën hebben om hun doelen te tackelen.

Hier zijn negen trucs die ongelofelijk succesvolle mensen gebruiken in hun leven:


Sundar Pichai – Weten welk ochtendritueel voor jou werkt

sundar-pichai-know-what-morning-routine-works-best-for-you

De CEO van Google heeft een strak ochtendritueel om succes te garanderen. Pichai eet een omelet, drinkt thee en leest het laatste nieuws.

Dit klinkt niet heel bijzonder, maar het werkt voor hem. "Ik ben geen ochtendmens, dus ik heb mijn tijd met mijn krant en thee nodig om wakker te worden en op te starten", zei Pichai tegen Recode.

Zorg dus goed voor jezelf in de ochtend. Doe wat je moet doen om jezelf voor te bereiden op de rest van de dag, of dat nu hardlopen is, een kop koffie op de bank drinken of tijd nemen om te mediteren.

Door tijd voor jezelf te nemen, bereid je jezelf voor op de doelen die je de rest van je dag nog voor je kiezen krijgt.


Mark Zuckerberg - Maak je keuzes simpeler

mark-zuckerberg-simplify-your-choices

We moeten allemaal talloze keuzes maken gedurende de dag. Dat is het leven, maar soms worden al die keuzes ons even te veel.

The New York Times schrijft dat keuzestress en -vermoeidheid een écht probleem vormen: "Je kunt niet keus na keus maken zonder de biologische prijs te betalen."

Dat is waarom de CEO van Facebook - wiens keuzes directe invloed hebben op het bedrijf van ruim 400 miljard euro - onnodige keuzes uit zijn leven weert.

Zuckerberg trekt bijvoorbeeld iedere ochtend hetzelfde 'uniform' aan: jeans, sneakers en een grijs shirt.

Door een comfortabel werkuniform te hebben, hoeft Zuckerberg zich geen zorgen te maken over zijn kleding. Keuzestress kan zorgen voor impulsiviteit en besluiteloosheid.

De aantal keuzes die je op een dag moet maken minimaliseren is een prima manier om jezelf op succes voor te bereiden. De energie die normaal in deze keuzes gaat zitten kun je beter steken in de écht belangrijke zaken.


Beyoncé Knowles - Praat niet over je doelen

beyonc-knowles-dont-talk-about-your-goals

Met iedereen die maar wil luisteren praten over je doelen... Want zeg nou zelf, als je je doelen hardop hebt gezegd, moet je ze ook waarmaken. Toch?

Fout. Te veel praten kan je kansen op succes verkleinen.

Business Insider's Daniel Welsey legde eerder al uit wat het probleem is met te veel praten over je dromen: "Communiceren over je doelen laat je hersenen denken dat je ze al bereikt hebt."

Dus: hoe meer je praat over je plannen, hoe minder gemotiveerd je bent om zaken daadwerkelijk gedaan te krijgen.

Neem liever een voorbeeld aan Beyoncé. Zij lanceerde in 2016 uit het niets haar nieuwste album. Queen Bey was niet bezig met het hypen van haar werk en verkopen van haar muziek. Ze liet het album voor zich spreken en het werd direct een commercieel succes en werd alom geroemd.


Angela Merkel - Overweeg al je opties

angela-merkel-consider-all-your-options

Snel werken is de enige manier om je doel snel te bereiken, toch?

Nou, nee. Niet echt. Snelle keuzes kunnen voor grote problemen zorgen die uiteindelijk je vooruitgang belemmeren.

Volg liever het voorbeeld van de Duitse leider. "Voor mij is het belangrijk dat ik alle opties overwogen heb... ik kijk naar scenario's en niet alleen naar het theoretische experiment in mijn hoofd", vertelde ze aan BBC.

Volgens Inc. is het bijna altijd beter om impulsieve keuzes te vermijden en je richten op wat er om je heen gebeurt. Dat laatste geeft je "de kracht om die observaties af te wegen tegen je instinct."


Bill Gates en Elon Musk - Zorg voor een strak schema

bill-gates-and-elon-musk-keep-a-tight-schedule

Bill Gates en Elon Musk zijn twee nogal drukke mannen met intense agenda's. Daarom delen de twee techgiganten hun dag op in blokjes van vijf minuten. Alles is gepland, tot op de minuut nauwkeurig.

Het is de perfecte les voor iedereen die meer wil bereiken in 24 uur.

Fast Company's Stephanie Vozza schrijft dat deze techniek je productiviteit kan boosten waardoor je meer gedaan krijgt gedurende de dag.


Oprah - Stel jezelf moeilijke vragen

oprah-ask-yourself-tough-questions

Voel je niet slecht over uitstelgedrag. Zelfs Oprah heeft er een handje van om belangrijke zaken uit te stellen.

De media-ondernemer heeft alleen óók een manier om de cirkel van uitstelgedrag te doorbreken.

Ze vertelde Fast Company dat ze zichzelf één vraag stelt: "Wat is het ergste dat kan gebeuren en waarom ben ik bang voor de confrontatie?"

Meestal stellen we iets uit met een reden. Door die reden te identificeren, onderzoeken en te confronteren, kun je verder met je leven en toewerken naar je doelen.


Bill Gates, Sheryl Sandberg en Richard Branson - Schrijf dingen op

bill-gates-sheryl-sandberg-and-richard-branson-write-stuff-down

Wat hebben Bill Gates, Sheryl Sandberg en Richard Branson gemeen?

Ja, ze hebben allemaal naam gemaakt in de zakelijke wereld. Klopt.

Maar als het om doelen bereiken gaat, dan schrijven ze allemaal dingen op. Gates, Sandberg en Branson hebben altijd een notitieboek en pen bij.

Wanneer inspiratie toeslaat, schrijven Gates en Branson het op. Sandberg gebruikt haar notitieboek om haar dagen bij Facebook op een ouderwetse manier te plannen.

Door je goede ideeën en planning op te schrijven zul je eerder je doelen bereiken.


Jeff Bezos - Verspil je tijd niet aan vergaderingen

jeff-bezos-dont-waste-your-time-on-meetings

Vergaderingen kunnen verschrikkelijk veel tijd opslokken. Daarbij zijn ze niet altijd efficiënt.

Daarom hanteert de CEO van Amazon een strikte regel als het op vergaderingen aan komt. Hij zal nooit deelnemen aan een vergadering waar twee pizza's niet genoeg is voor de hele groep.

Waarom twee pizza's? Nou, hoe meer mensen er deelnemen aan een vergadering, hoe minder efficiënt hij zal zijn. Volgens Fast Company is een kleine groep vaak veel innovatiever.

Door minder zinloze vergaderingen bij te wonen, kan Bezos de tijd nemen om verder te werken aan zijn doelen.


JK Rowling - Maak af waar je aan begon, wie er ook toekijkt

jk-rowling-finish-what-you-start-no-matter-whos-watching

Heb je eenmaal een droom in zicht, geef dan niet op.

Kijk maar naar JK Rowling.

Afgelopen april retweette ze Melanie Dione. Zij drong aan bij mensen om hun creatieve projecten af te ronden, of ze nu wel of niet wisten of iemand het ooit ging zien, lezen of luisteren. "Er waren zoveel momenten in de jaren '90 dat iemand dit tegen mij had moeten zeggen", schrijft Rowling.

De auteur had het financieel zwaar voordat de 'Harry Potter'-serie ging lopen. Ze kreeg talloze afwijzingen voordat de fantasy-serie opgepikt werd. Hoe dan ook: ze bleef werken aan haar droom en inmiddels is ze één van de rijkste mensen ter wereld. Aldus Forbes.

"Ieder project is het waard om af te ronden zolang er passie en een wil achter zit", schrijft Allison Hirschlag in een post op Ladders.

Rowling begreep dat. Om je doel te bereiken moet je er in geloven en nooit willen opgeven, ook niet als het tegenzit.

[activecampaign form=20]

LEES OOK: Waarom je beter MINDER kunt focussen, als je MEER succes wil boeken