Bodybuildingicoon en filmster Arnold Schwarzenegger, onder meer bekend van de legendarische Terminator-reeks, is de afgelopen jaren minder vlees gaan eten.

In een editie van zijn nieuwsbrief uit 2022 zei hij dat zijn besluit om voor 80 procent plantaardig te eten heeft geleid tot een drastische verlaging van zijn cholesterolgehalte. Maar dat betekent niet dat Schwarzenegger zijn spierversterkende, eiwitrijke dieet heeft opgegeven.

In een aflevering van Arnold’s Pump Club podcast onthulde de filmster zijn favoriete eiwitbronnen om fit te blijven.

“Voor eiwitten zijn mijn hoofdbestanddelen eieren, zalm en kip. Maar ik eet steeds meer veggieburgers met linzen en bonen”, zei Schwarzenegger. “Ik gebruik ook mijn Ladder Plan-eiwitpoeder, op basis van erwteneiwit.” De voormalige gouverneur van de Amerikaanse staat Californië richtte samen met basketbalster LeBron James het sportvoedingsbedrijf Ladder op.

Schwarzenegger deelde eerder zijn favoriete eiwitshake-recept met Men's Health, dat bestaat uit eiwitpoeder, kersensap, amandelmelk, banaan en een rauw, ongepeld ei. Hij doet ook graag schnaps of tequila in zijn shakes, vertelde hij aan Rachel Hosie van Insider.

Schwarzenegger volgt een gebalanceerd dieet, maar verwent zichzelf ook graag

Schwarzenegger eet elke dag vergelijkbare maaltijden en verdeelt zijn proteïne-inname over ontbijt, lunch en avondeten.

"'s Ochtends na mijn training eet ik meestal havermout met Griekse yoghurt of granola. Als lunch neem ik altijd een salade, soms met een plantaardige burger of misschien zalm of kip. Andere keren is het met een roerei of omelet. Als avondeten eet ik altijd soep. Ik eet graag licht voor mijn laatste maaltijd," zei hij in zijn podcast.

Schwarzeneggers favoriete veggie soeprecept bevat kikkererwten, magere yoghurt, bouillon, olijfolie en kruiden, zei hij.

Maar uiteindelijk, zo zegt Schwarzenegger bij de Pump Club podcast, is zijn dieet saai, dus af en toe gaat hij buiten de gebaande paden en eet hij iets anders. Als Schwarzenegger iets lekkers wil, kiest hij voor een Oostenrijkse wienerschnitzel, een biefstuk of een hamburger.

LEES OOK: Shakes en repen met extra proteïne zijn populair – en dat zien we terug in de hard stijgende prijzen