• Er komt een integriteitsonderzoek naar WhatsApp-verkeer in de Friese gemeenteraad Smallingerland, schrijft Binnenlands Bestuur.
  • Twee politici van het lokale CDA en D66 worden ervan beticht andere raadsleden in een geheime WhatsApp-groep te belasteren en beledigen.
  • Ook zou er niet vertrouwelijk worden omgegaan met wat besproken en gedeeld wordt in de besloten vergaderingen van het presidium.
  • Lees ook: WhatsApp maakt het mogelijk om groepsapps stilletjes te verlaten

Er komt een integriteitsonderzoek naar WhatsApp-verkeer in de Friese gemeenteraad Smallingerland. Dat maken fractievoorzitters bekend, schrijft Binnenlands Bestuur. Zij hebben het over “recente gebeurtenissen in en rond de gemeenteraad”.

Twee politici van het lokale CDA en D66 worden ervan beticht andere raadsleden in een geheime WhatsApp-groep te belasteren en beledigen, wist Omrop Fryslân al eerder te melden.

Lokale fractievoorzitters constateerden bovendien dat er niet vertrouwelijk wordt omgegaan met wat besproken en gedeeld wordt in de besloten vergaderingen van het presidium. “Hierdoor zijn verschillende mensen onnodig beschadigd.”

LEES HIER het hele artikel op Binnenlands Bestuur: Onderzoek naar roddelende raadsleden Smallingerland