• Cryptoplatform Ripple heeft een fonds van 250 miljoen dollar opgericht om de ontwikkeling van NFT’s op het platform aan te jagen.
  • De XRP-blockchain van Ripple ondersteunt deze digitale verzamelobjecten al langer, maar Ethereum is vooralsnog het belangrijkste NFT-netwerk.
  • NFT’s worden op grote schaal gebruikt door modehuizen, kunstenaars en ontwerpers, en worden aangeprezen door beroemdheden en topatleten.

Ripple heeft een fonds van 250 miljoen dollar opgericht om de ontwikkeling van non-fungible tokens op zijn platform te ondersteunen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend in een blogpost.

Het “Creator Fund” zal makers, merken en marktplaatsen betrekken bij het vinden van nieuwe toepassingsmogelijkheden voor NFT’s op het XRP-netwerk van Ripple. Daardoor kan het straks mogelijk feller concurreren met de Ethereum-blockchain, het belangrijkste NFT-netwerk.

NFT’s – digitale verzamelobjecten die lijken op kunstwerken – worden op grote schaal gebruikt door modehuizen, kunstenaars en ontwerpers, en worden aangeprezen door beroemdheden en topatleten. Er zijn al 20 miljoen NFT’s op het OpenSea-platform, de grootste marktplaats voor de tokens.

Lees ook: Wat je moet weten over NFT’s: digitale verzameltokens die voor miljoenen verkocht worden

“Uiteindelijk geloven we dat NFT’s de belofte van 'tokenization' belichamen en een kantelpunt vormen voor de omarming ervan door de mainstream”, zei Ripple in de blogpost.

NFT’s zijn een waardevolle toevoeging voor blockchains

NFT's zijn unieke eigendomsbewijzen die op een digitaal logboek worden vastgelegd en kunnen niet onderling verhandeld worden. Om ze te kopen of te verhandelen, moeten mensen vaak een cryptomunt gebruiken, zoals het ether-token van het Ethereum-netwerk. Dit kwam de vraag naar en de koers van bepaalde crypto’s dit jaar ten goede.

Het XRP-netwerk van Ripple is een open source, gedecentraliseerd platform dat veel mensen gebruiken voor de snelheid en lage kosten van het verzenden van betalingen. De blockchain biedt ook al onderdak aan NFT’s.

Het XRP-token van het netwerk heeft het, net als enkele andere altcoins, dit jaar goed gedaan. Sinds begin dit jaar is de crypto ongeveer 330 procent in waarde gestegen. Ter vergelijking: de bitcoin is in diezelfde periode ongeveer met de helft in waarde toegenomen.

Meer over crypto? Check ook deze stukken eens: