• Een hamster genaamd Mr. Goxx handelt sinds juni in cryptovaluta in een speciaal ontworpen doos.
  • De hamster bepaalt de aan- en verkoop van cryptomunten door op een wiel te lopen en als hij tunnels in de doos doorkruist.
  • Sinds hij op 12 juni begon te handelen, werd de cryptoportefeuille van Mr. Goxx tot afgelopen vrijdag 24 procent meer waard.

Een Duitse hamster bevestigt de stelling die auteur Burton Malkiel in zijn boek A Random Walk Down Wall Street uit 1973 verkondigde. Volgens Malkiel doet een geblinddoekte aap die dartpijlen naar een lijst aandelen in de krant gooit het net zo goed als een beleggingsprofessional die de markt probeert te verslaan door specifieke aandelen te kopen.

Een hamster kan dat blijkbaar ook met cryptovaluta.

De Duitse hamster in kwestie heet Mr. Goxx en is te volgen via een livestream. Hij bepaalt sinds 12 juni de aan- en verkopen van een portefeuille van verschillende cryptomunten. Tot nu toe zijn de prestaties indrukwekkend.

Afgelopen vrijdag stond de beleggingsportefeuille van Mr. Goxx bijna 24 procent in de plus. Dat bleek uit het Twitter-account @mrgoxx dat de dagelijkse prestaties documenteert. Ook worden alle transacties die de hamster doet getweet.

De prestaties van Mr. Goxx overtreffen het rendement van de bitcoin en de brede Amerikaanse S&P 500-index voor aandelen in dezelfde periode.

Speciaal 'kantoor' om transacties uit te voeren

De verzorger van Mr. Goxx bouwde de 'Goxx Box'. Dit is een 'kantoor' dat verbonden is met zijn reguliere kooi. De hamster heeft de mogelijkheid om verschillende routes te doorlopen die zorgen voor specifieke transacties met cryptovaluta. De hamster kan zijn kantoor binnengaan wanneer hij maar wil om transacties uit te voeren.

Met behulp van een 'intentiewiel' bepaalt Mr. Goxx in welke van de ongeveer dertig cryptovaluta hij wil handelen. Zodra de cryptomunt is gekozen, loopt de hamster door een van de twee 'beslissingstunnels', waarmee hij een koop- of verkooptransactie van de gekozen cryptomunt in gang zet.

De belangrijkste cryptovaluta die de hamster momenteel bezit, zijn onder andere Tron, XRP van ripple, cardano's ada, en ether.

Volgens een artikel van Protos begon Mr. Goxx met een portefeuille ter waarde van 333 euro. De anonieme verzorger en zakenpartner van Mr. Goxx vertelde Protos dat de transacties die de hamster doet automatisch zijn ingesteld op stappen van 20 euro.

"Er zijn plannen om Mr. Goxx meer controle te geven en hem bewust zijn aankoopbedrag te laten kiezen als de interesse in zijn kanaal blijft groeien", vertelde de zakenpartner aan Protos.

Cryptodip doet Mr. Goxx pijn

Mr. Goxx genereerde tot vrijdagmiddag 24 september 77 euro winst. Zijn portefeuille bereikte een hoogtepunt van bijna 500 euro medio september. Volgens de prestatiegegevens samengesteld door Protos steeg de waarde van de portefeuille destijds met 50 procent in minder dan drie maanden.

De recente uitverkoop van crypto's slaat een deuk in de winst van de hamster. Maar winst is winst, en Mr. Goxx begrijpt dat waarschijnlijk. "Mr. Goxx is blij dat sommige beleggingen eindelijk renderen", vertelde de zakenpartner aan Protos.

Afbeelding: Protos
Afbeelding: Protos

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptovaluta: