• “Je bent een dwaas als je geld leent om bitcoin te kopen. ”
  • Dat is de opvatting van topman Jamie Dimon van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan.
  • Dimon denkt dat crypto’s sterker gereguleerd gaan worden, omdat “regeringen zowat alles reguleren.”

Jamie Dimon, topman van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase, heeft in een recent interview nogmaals zijn bedenkingen tegen cryptomunten uitgesproken.

“Je bent een dwaas als je geld leent om bitcoin te kopen”, zei Dimon afgelopenweek tegen The Times of India. “Ik geef niet echt om de bitcoin.”

Dimon gaf aan dat mensen zich veel te druk maken om de digitale munt, die sinds begin dit jaar met de helft in waarde is toegenomen. De bitcoin bereikte een hoogtepunt van bijna 65.000 dollar in april en wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer 42.000 dollar.

De topbankier verduidelijkte wel dat zijn gebrek aan interesse niets te maken heeft met de koersontwikkeling van de bitcoin. “Dit betekent niet dat het de komende vijf jaar niet tien keer over de kop kan gaan”, vertelde Dimon tegen de Indiase krant. “Maar dat kan me niets schelen.”

Hij zei ook dat cryptomunten gereguleerd zullen worden, omdat “regeringen zowat alles reguleren.”

Onlangs nog pleitte Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, voor strengere regulering op handelsplatformen voor cryptomunten waar duizenden tokens rondgaan.

Lees ook: Amerikaanse beurswaakhond wil strengere regulering van cryptoplatformen in de VS

China trekt de teugels harder aan. Afgelopen vrijdag verklaarde de Chinese centrale bank dat alle handelingen die met cryptomunten te maken hebben illegaal zijn.

Dimon staat al langer bekend als anti-crypto

Dit is niet de eerste keer dat Dimon, die sinds 2005 aan het hoofd van JPMorgan staat, zich kritisch uitlaat over crypto’s. In mei bestempelde hij digitale munten als ondergeschikt aan traditionele beleggingen en waarschuwde hij mensen om ze niet te kopen. Hij drong er ook bij wetgevers op aan crypto’s strenger te reguleren.

In 2017 noemde Dimon de bitcoin "bedrog" en dreigde hij medewerkers te ontslaan die in bitcoins handelden. Dimon betuigde later spijt voor deze opmerking.

Meer over crypto? Check ook deze stukken eens: