Miljardairs uit de Chinese zakenwereld dragen hun bedrijven eerder dan gebruikelijk over aan hun kinderen. Ze hopen zo makkelijker macht en rijkdom naar hun kroost te kunnen overhevelen in het wankele economische klimaat waarin China zich bevindt, meldt persbureau Bloomberg.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index zijn de Chinese erfgenamen van ten minste elf zakenfamilies allemaal jonger dan 40 en hebben ze binnenkort de controle over een persoonlijk vermogen van bij elkaar zo’n 110 miljard euro.

Neem Zhong Shu Zi, de 35-jarige zoon van de rijkste man van China. Hoewel hij eerder leek te kiezen voor een academische loopbaan – hij studeerde Engels aan de Universiteit van Californië – staat Zhong nu op het punt om Nongfu Spring over te nemen.

Foto: Future Publishing/Getty Images

Het bedrijf, dat bijna 500 miljard euro waard is, is de grootste producent van mineraalwater in China. Zhong heeft al adviesfuncties binnen Nongfu en wacht op het moment dat hij officieel het stokje mag overnemen van zijn vader.

Ook de 30-jarige Gao Haichun is vanuit de VS teruggekeerd naar China na een korte periode bij adviesbureau McKinsey. Gao is CEO geworden van Trinapower, een van 's werelds grootste fabrikanten van zonnepanelen. Het bedrijf, dat eigendom is van haar vader, heeft vorig jaar omgerekend meer dan 8 miljard euro omgezet.

LEES OOK: Zelfs Chinese bedrijven verplaatsen hun toeleveringsketens uit China om geopolitieke risico’s te vermijden - dit zijn 6 landen waar ze naartoe gaan