Google heeft dinsdag een streamingdienst voor games gelanceerd. Het platform Stadia moet nog dit jaar uitgerold worden in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en het grootste deel van Europa.

Met Stadia is het straks mogelijk om direct via de cloud verschillende videogames te spelen, voorlopig in een 4k-resolutie met 60 frames per seconde. Google gebruikt daarvoor de eigen servers, waardoor het niet meer nodig is om volledige programma’s te installeren.

Stadia werkt in Chrome en gamers kunnen hun televisie, laptop, desktop, tablet of mobiele telefoon gebruiken om spelletjes te spelen. Ook komt er een speciale gamecontroller op de markt. Met deze controller kunnen beelden rechtstreeks worden gedeeld met andere gebruikers of op YouTube.

Welke games straks allemaal beschikbaar zijn, is nog niet bekend. Ook is niet bekend hoe duur een abonnement wordt.

Bijna elk belangrijk techbedrijf werkt op dit moment aan een bepaalde vorm van streamingtechnologie voor games. Zo lanceert ook Microsoft later dit jaar een eigen streamingdienst. Met het ‘Project xCloud‘ wil Microsoft via een vergelijkbaar Netflix-model de standaard worden op dat gebied.

Sony’s PlayStation Now is al op de markt en bij andere bedrijven zoals Verizon en Amazon gaat het vooralsnog om sterke geruchten.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider