Veel rappers mogen graag pronken met luxe spullen. Tassen, jassen, zonnebrillen en natuurlijk peperdure horloges.

Horloge-expert Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches nam onlangs onder de loep wat de Nederlandse rapscene om de pols heeft.

Lijfering werd op jonge leeftijd gegrepen door het horlogevirus en nam in 2014 de winkel van zijn ouders over. Op YouTube plaatst hij video’s waarin hij advies geeft over het kopen van vintage horloges. En hij bespreekt dus de kekke klokjes van Nederlandse rappers.

Minpunten zijn er voor grootheid Ali B. “Waar we Ali B vooral van kennen is zijn afgrijselijk lelijke en veel te grote Yacht-Master”, aldus Lijfering. Al heeft de bekende rapper volgens de horlogekenner mogelijk een excuus: hij mag van zijn geloof geen goud dragen.

Ook Ronnie Flex krijgt kritiek: hij draagt zijn horloge verkeerd om. “We weten niet helemaal of Ronnie Flex op de hoogte is van de horloge-scene”, zegt Lijfering. “Daarvoor was-ie al de fout ingegaan met een of ander afgrijselijk Versace-horloge.”

Complimenten zijn er voor Boef, die een Rolex Day-Date 40mm met diamanten rondom de wijzerplaat draagt. Lijfering schat de waarde van het horloge op ongeveer 50.000 euro.

Maar volgens Lijfering er is qua horloges maar één absolute stijlkoning in de rapscene. Bekijk de onderstaande video om erachter te komen wie dat is.

 

LEES OOK: Zo komt Ali B aan zijn ‘money’ als een ‘Jew’ – en zo geeft hij het uit

MIS OOK NIET: Dit verdient rapper Sevn Alias – en zo geeft hij zijn geld uit