Niet iedereen kan de nieuwe single van Ali B. en Ronnie Flex Dit is money waarderen. De plaat viel bij de Joodse gemeenschap niet in de goede aarde. Ali B zegt in een reactie na alle ophef dat de tekst niet antisemitisch is.

In het nummer rapt hij dat hij “op zijn money zit als een Jew”. Verder heeft hij het erover dat hij “golddiggers” die op zijn geld uit zijn zou “deporteren” naar “ballers uit de hood“.

Afgelopen woensdag barstte een discussie los op Twitter na een artikel op Joods.nl, waar de tekst ‘antisemitisch’ wordt genoemd.

Onterecht, zegt Ali B. Hij ziet het eerder als een compliment aan Joden en stelt dat hij ze juist goede zakenmensen zijn. De tekst erna moet als een ‘woordspeling’ worden gezien.

💶💴💵 Dat is Money 😏Nieuwe video met @ronnieflex010 geproduceerd door @shirak nu online! (link in bio)

Een video die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op

De rapper zegt dan ook dat hij eerder kritiek had verwacht uit de orthodoxe moslimgemeenschap, dan vanuit de Joodse gemeenschap. Opvallend: het Britse weekblad The Economist noemde hem eerder de interessantste man in het migratiedebat. "De redder van Nederland."

Maar daar gaan we het verder niet over hebben.

Na teksten als 'Ik ben met John de Mol money aan 't maken, je merkt' en 'Minimaal een milli, voordat ik een beetje lol heb', zijn wij vooral benieuwd: hoe komt Ali B. aan z'n geld en wat zijn z'n financiële ambities?


Yordi Dam van Rapfactcheck zette alvast uiteen waar Ali z'n geld aan wil uitgeven, als  we afgaan op z'n nieuwe nummer :


Natuurlijk is Ali coach bij The Voice of Holland (één van de best bekeken programma's van Nederland) en The Voice Kids. Wat hij daarvoor krijgt? Als Ali B in de buurt komt van wat Anouk volgens Quote kreeg, komt dat neer op een paar ton per seizoen.

2014-11-14 22:58:47 HILVERSUM - Jurylid Ali B. bij de eerste liveshow van The Voice of Holland. ANP KIPPA REMKO DE WAAL


Hij verkocht al 120.000 kaarten voor zijn vijfde theatershow Je Suis Ali. Bij een gemiddelde ticketprijs van 15 euro komt dat neer op zo'n € 1,8 miljoen omzet. Ook minus de productiekosten, houdt Ali B dan nog een aardig zakcentje over.


Natuurlijk is er ook nog Ali B op volle toeren. Een uitzending met Thé Lau uit 2015 trok bijna 1 miljoen kijkers.


Het productiehuis van Najib Amhali en Ali B., North Sea Camel, kocht de filmrechten van het boek Mocro Maffia. Het duo wil hier op termijn een serie à la Narcos van maken. Het budget zal volgens Ali rond de vier ton per aflevering liggen.

Topavond bij @alibspec en mattie @giel3fm was r ook

Een foto die is geplaatst door Najib Amhali (@najibamhaliofficial) op


De rapper is vader van twee kinderen. Het nummer 'Terwijl jullie nog bij me zijn' schreef hij speciaal voor hen. Toen hij het nummer opvoerde bij De Wereld Draait Door, barstte Ali in tranen uit.

👨‍👦

Een foto die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op


In 2016 kwam zijn laatste plaat uit: Een klein beetje geluk.


Daarnaast doet hij ook losse optredens.

60k

Een foto die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op


En heeft hij verschillende sponsordeals. Onder andere met een koffie- en telecommerk.


Ook werkt Ali B voor de artiesten op zijn eigen muzieklabel. Onder de talenten onder andere Ronnie Flex, Monica Geuze, StukTV, Brace, Jack $hirak en Brownie Dutch.

Kijk eens wie er met de award voor Best Vlogging naar huis is gegaan!! 🙌 Nogmaals gefeliciteerd @monicageuze! #xa15

Een foto die is geplaatst door SPEC. | artist management (@spec.nl) op


Onlangs was hij nog op vakantie in Dubai. Daar is Ali al dertien keer op vakantie geweest. "Mensen denken dat het alleen een plek is voor rijke mensen, maar eten is er juist goedkoper dan hier. Taxi's ook. Dat weten mensen niet", zo vertelt hij aan de Volkskrant.

Iemand een korte rondleiding van mn tent in #dubai ?

Een video die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op


"Mijn favoriete vrijetijdsbesteding is voetbal, maar ik kom er niet aan toe, de laatste tijd. Ik speel in een vriendenteam dat ik ook sponsor: de zondag-1 van Forza Almere. Ik heb de shirts en de trainingspakken gefinancierd", vertelde hij in de Volkskrant.

Jonge ik naast Foppe de Haan toen ik mee trainde met jong oranje ❤️🙏🏽 #eenkleinbeetjegeluk25nov

Een foto die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op


"Ik was bijna failliet, terwijl iedereen dacht dat ik superrijk was", bekende Ali in 2014 op radiostation FunX. De rapper had voor € 1,2 miljoen een pand gekocht vóór de crisis op de huizenmarkt, dat zwaar onder water kwam te staan. "Ondertussen had ik wel een stal met artiesten en twaalf man personeel die doorbetaald moesten worden."

🤔

Een foto die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op


Via het handelsregister geeft Ali niet veel prijs over zijn huidige financiële situatie. In 2011 deponeerde zijn Ali B Beheer BV voor het laatst cijfers. Het bedrijf Spec had in 2013 zo'n acht ton schuld, maar ook 660.000 euro aan vorderingen.

ali b balans vermogen


De familie woont in een bescheiden huis in Almere dat ze in 2005 voor 355.000 euro kochten.

Ik wens jullie een chille zondag 🛀🏻✌🏽️

Een foto die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op


We zouden na sponsordeals als die met T-Mobile en optredens in programma's zoals The Voice of Holland, niet vreemd opkijken als Ali B. en zijn vrouw miljonair blijken te zijn.

Blijf genieten vd kleine dingen 🍦

Een video die is geplaatst door Ali B (@alibspec) op