Een nieuw album, een eigen platenlabel en zijn allereerste nummer 1-hit. Het gaat hard met Sevn Alias.

De 20-jarige rapper uit Almere was vrijdag zelfs te gast bij in RTL Late Night.

“Ik kan zeker niet klagen”, zei hij tegen presentator Humberto Tan over zijn populariteit. Een verklaring heeft hij er niet voor. “Ik zeg je eerlijk: ik weet het niet man. Ik weet alleen dat de jeugd van tegenwoordig heel veel naar Nederlandse muziek luistert.”

Neem een kijkje in het leven van Sevn Alias, één van de populairste rappers van Nederland:


Sevaio Mook, zoals Sevn Alias echt heet, komt in 1996 ter wereld in Amsterdam. Zijn vader is Surinaams en zijn moeder Surinaams-Antilliaans.

throwback with my family in surinam, see y'all soon ❤️󾭻󾮖🏾

Posted by Sevn Alias on Montag, 29. August 2016

Hij groeit op in Amsterdam-West tussen Marokkaanse jongeren, iets dat nu nog terug te horen is in zijn muziek. Een van zijn grootste hits tot nu toe is bijvoorbeeld Kifesh, het Arabische woord voor 'hoezo'. Bij De Wereld Draait Door mocht Sevn Alias begin 2016 dat nummer laten horen.


Een week voordat hij te gast is bij Matthijs van Nieuwkerk geeft Sevn een show tijdens Noorderslag. Die wordt door 3VOOR12 "misschien wel de beste hiphopshow op Noorderslag ooit" genoemd. "Sevn Alias speelde alle rappers die de laatste jaren op Noorderslag stonden naar huis en spitte vandaag verbaal vuur."


Sevn begint in eerste instantie met rappen onder de naam Odje Taylor. Later verandert hij dat in Sevn Alias, een combinatie van zijn geluksgetal zeven en het feit dat hij vroeger heel veel bijnamen had.


Sevn heeft inmiddels drie mixtapes en twee albums uitgebracht. In 2016 komt zijn eerste studioalbum Trap Grammy uit. Opvolger Picasso komt in oktober 2017 binnen op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100.


De eerste single van dat album heet Patsergedrag, waarop ook Lil' Kleine en Boef te horen zijn. Het nummer bereikt de hoogste positie in de hitlijsten en de video is al meer dan 4 miljoen keer bekeken op YouTube.


Sevn werkte voor Picasso ook samen met zangeres Maan de Steenwinkel, die in 2016 het zesde seizoen van The Voice of Holland won.


Twee jaar geleden ging Rotjoch langs bij Sevn in Almere. Hij was toen net doorgebroken na een sessie bij 101Barz. "Ik kan er nog niet van leven, maar het zit eraan te komen", zei Sevn toen over de muziek als inkomstenbron.


Meerdere gouden en platina platen later moet dat inmiddels wel lukken. Het blog De Geldpers becijferde dat Sevn jaarlijks bijna een half miljoen euro verdient, met streams op YouTube en Spotify en vooral met optredens.

play your position.

Posted by Sevn Alias on Mittwoch, 14. Dezember 2016

Van dat geld gaat hij lekker op vakantie met zijn vrienden.


Of hij koopt een auto voor zijn vader, een gloednieuwe Volkswagen Golf. "Hij wilde deze auto zo graag, kon ’t niet laten. love u my guy", schreef Sevn bij de video die hij op zijn Facebook-pagina zette.


Maar zijn moeder heeft minstens zo'n grote plek in zijn hart. "Ik doe dit allemaal voor m'n moeder", rapt hij op de track 'Madre'. Waar hij het bangst voor is? Dat zijn moeder komt te overlijden, bekende hij onlangs in de muziekpodcast van De Correspondent.


Een feestje op z'n tijd moet natuurlijk kunnen.

caption 🤷🏾‍♂️

Posted by Sevn Alias on Mittwoch, 9. August 2017

Net als een rondje rijden in een knalgele bak.

1996.

Posted by Sevn Alias on Montag, 8. Mai 2017

Een andere favoriete bezigheid van rappers is hangen met andere rappers. Hier is Sevn in Moskou met Ronnie Flex, die voor het RTL-programma ‘Rappers Achter De Tralies’ kijkt hoe het zit met de mensenrechten in Rusland.

Vanmiddag in Russia🌨

Een bericht gedeeld door Nori (@ronnieflex010) op


Picasso is zijn laatste album bij Rotterdam Airlines, het label dat hem als eerste een contract aanbood. Sevn start zijn eigen platenlabel, 1oak. "Het is voor mij tijd voor een nieuwe stap", zei hij tegen FunX. "Ik heb heel veel hulp gehad in de afgelopen twee jaar, van heel veel mensen. En dat stel ik allemaal op prijs. Maar ik wil ook voor mezelf iets opbouwen en daar ben ik nu mee bezig."


Met zijn bekendheid zit het wel goed. Zo mocht hij aanschuiven bij RTL Late Night.


LEES OOK: Zo geeft de Amsterdamse rapper Lil’ Kleine zijn geld uit

MIS OOK NIET: Dit zijn de 5 rijkste rappers ter wereld — in één overzicht