De nieuwe iPhone 7 van Apple is vanaf vrijdag 9 september te bestellen in Nederland. Een week later is het nieuwe toestel verkrijgbaar.

Het instapmodel van de iPhone 7 met 32GB opslag kost 769 euro. Voor het duurste model, de iPhone 7 Plus met 256GB opslag, moet je 1129 euro neertellen.

De nieuwe iPhone 7 is waterdicht en krijgt stereospeakers. Verder is de smartphone uitgerust met een grotere camerasensor die meer licht kan opvangen. De iPhone 7 Plus is zelfs uitgerust met een tweede lens waarmee optische zoom kan worden gerealiseerd. Ook is dat model uitgerust met een groothoeklens.

Verder verdwijnt de mechanische homeknop en is er op de nieuwste iPhones geen aansluiting meer te vinden voor koptelefoons. In plaats daarvan komt Apple met de AirPods, speciale draadloze oordopjes die je apart moet aanschaffen voor 179 euro.

De aansluiting van de koptelefoon kan ook via de Lightning Port, die ook gebruikt wordt voor het opladen van je smartphone. Daarbij zal Apple speciale verloopstekkers leveren waarmee koptelefoons alsnog gekoppeld kunnen worden. Muziek luisteren en opladen kan dus niet meer tegelijkertijd.

De batterij van de iPhone 7 gaat volgens Apple twee uur langer mee dan de batterij van de voorganger iPhone 6S. Bij de 7 Plus is dat ten opzichte van de 6S Plus één uur.