Geweldige plekken zijn het, als je afgaat op Instagram of foto’s in de reisgidsjes. Heerlijke steden om te shoppen, de mooiste plekken om cultuur op te snuiven. En wandelen en uitwaaien op parelwitte stranden, wie wil dat nou niet?

Maar schijn kan bedriegen. Neem de beroemdste straat van Parijs: de Avenue des Champs-Élysées. Deze avenue staat aangeprezen als een van de duurste en meest luxe winkelstraten in de wereld.

Maar veel bezoekers vinden dat deze en andere luxe bestemmingen in het echt vies tegenvallen. Kijk maar eens naar de foto’s van negen bekende luxe hotspots. Misschien schrap je deze must-see-plekken wel van je bucketlist.


De Avenue des Champs-Élysées in Parijs is een van de meest iconische straten ter wereld, met musea, toprestaurants en vijfsterrenhotels.

Foto: Shutterstock/Ioan Panaite

Bron: Paris Info, Business Insider


Je kunt er niet alleen shoppen bij Zara of H&M, maar ook bij luxe boutiques zoals Louis Vuitton, Mont-Blanc, Guerlain en Ferrari. Je wilt jezelf er misschien wel onderdompelen in een wereld van luxe en weelde...

Foto: EuroVizion / Flickr

... maar meestal kom je nauwelijks vooruit in de mensenmassa.

Foto: Shutterstock/Kiev.Victor

De terrassen zijn regelmatig net zo druk als de trottoirs. Travel + Leisure heeft de Champs-Élysées al opgenomen in de lijst van de 95 meest overschatte attracties ter wereld. Oké, de Arc de Triomphe is beroemd en prachtig. Maar de winkelketens die je hier ziet, vind je ook in veel andere steden.

Foto: Shutterstock/Radu Razvan

Bron:  Travel + Leisure


De gedachte aan een vakantie op de Bahama's kan beelden oproepen van ontspanning op een boot in serene blauwe wateren...

Foto: Shutterstock/Stefan Ugljevarevic

Locatie: Bahama's


... of van een wandeling langs een ongerept wit strand met alleen je geliefde en niemand anders in de buurt.

Foto: Shutterstock/oneinchpunch

Locatie: Bahama's


Maar in werkelijkheid vinden velen dat "de Bahama's veel weghebben van een zeer duur Las Vegas", zoals Quora-gebruiker Kyle Baley het verwoordde. "Drankjes kosten er minimaal 20 dollar." En cultuur? Die heb je er niet. Lawaaiige Amerikaanse studenten op 'spring break' drinken onverantwoordelijk veel. Ze feesten de hele nacht door, schreef Elysia Cadorniga op Odyssey Online.

Foto: Flickr/Creative Commons/Dave Vann

Bron: Quora, The Odyssey Online


Dubai staat bekend om zijn luxe winkels en hotels, gigantische winkelcentra en ultramoderne architectuur. Reisgids Rough Guides noemt het "een van de meest glamoureuze, spectaculaire en futuristische stedelijke bestemmingen ter wereld."

Foto: Shutterstock/RastoS

Bron: Visit Dubai, Rough Guides


Het heeft het "meest luxueuze hotel ter wereld", het Burj Al Arab Jumeirah, dat minimaal 3.500 dollar per nacht kost en waarvan het restaurant een aquarium van vloer tot plafond heeft.

Foto: Shutterstock/evenfh

Bron: Burj Al Arab Jumeirah


Maar veel bezoekers vinden Dubai tegenvallen. Het is kunstmatig en cultuurloos. Buitenlanders die er wonen klagen over de constante bouwactiviteit. Dubai staat al op diverse lijstjes van overschatte reisbestemmingen.

Foto: Getty Images

Bron: The Street, Rough Guides,South China Morning Post Magazine


Het zou 'het winkelparadijs van het Midden-Oosten' zijn en een 'fijn toevluchtsoord voor buitenlanders en expats'. Waar anders kunt u skiën in een winkelcentrum terwijl het buiten verzengend warm is? "Ga liever naar een echte berg, en ski bij normale winterse temperaturen. Je hoeft hiervoor niet naar Dubai te gaan", zegt Suzanne Garber, chief networking officer bij reishulpbureau International SOS, tegen The Street.

Foto: Shutterstock/fokke baarssen

Bron: The Street


Lonely Planet prijst de stad Dalian in China aan als "een van de meest ontspannen en leefbare steden in China". Dalian heeft "een indrukwekkende kustlijn, met stranden waar je heerlijk kunt zwemmen".

Foto: Shutterstock/Top Photo Corporation

Bron: Lonely Planet


De kust is geknipt voor zee- en strandgenieters, volgens Travel China Guide.

Foto: Shutterstock/Roman_amr

Bron: Travel China Guide


Maar vakantiegangers zullen moeten vechten om een plekje op het strand te bemachtigen, zoals hier te zien is op een foto van het strand van Fujiazhuang in Dalian. Het was die dag in 2015 boven de dertig graden. "Ik ging op een doordeweekse dag en kon het water amper zien door de massa's mensen", schreef iemand op TripAdvisor.

Foto: Getty Images

Bron: TripAdvisor


Een ander beeld van een strand in Dalian dan. Het is augustus 2018. Dalian is waarschijnlijk een prachtige plek is om te bezoeken, maar hou rekening met drukte op het strand.

Bron: Getty Images

De wijngaarden van Napa Valley in Californië worden beschouwd als een uitstekende wijnbestemming.

Foto: Shutterstock/FloridaStock

Bron: Visit Napa Valley


Maar met zijn meer dan drie miljoen bezoekers per jaar kan Napa snel overvol en duur worden. Wijnproeverijen in de regio kosten van oudsher tussen de 5 en 50 dollar, maar prijzen van proeverijen op chique locaties in Napa lopen op tot 300 dollar (267 euro), volgens Bloomberg.

Foto: Getty Images

Bron: Business Insider, Visit Napa Valley, Bloomberg


Mensen komen naar Las Vegas van over de hele wereld om te feesten en te gokken. Mensen met geld kunnen terecht in luxe hotels. Ze kunnen naar dure shows, drinken bij exclusieve clubs, en natuurlijk gokken in casino's. Maar de stad is niet altijd zo leuk als-ie lijkt.

Foto: Shutterstock/f11photo

Bron: Business Insider


Eigenlijk is alles in Vegas gemaakt voor toeristen, met als gevolg een gebrek aan authenticiteit en cultuur, aldus Sarah Schmalbruch van INSIDER.

Foto: Reuters

Bron: Yahoo Travel, INSIDER


Las Vegas is uitgeroepen tot de meest overschatte stad ter wereld in een onderzoek van Yahoo Travel in 2015. De cocktails zijn er duur. Geld pinnen kost 6 dollar. En het ontbreekt aan cultuur.

Foto: Shutterstock/Chad Zuber

Bron: Business Insider


Het is ook erg moeilijk om een betaalbaar restaurant in de buurt van de Strip (de hoofdstraat) te vinden, waar je even lekker kan zitten en eten, aldus The Travel. "Lokale restaurants voorzien in de behoeften van mensen die gehaast eten. Je hebt vooral fastfood en buffetten, dus er zijn maar een paar traditionele restaurants in de buurt van de Strip", schreef C. Pennington. "De 'gewone' restaurants zijn vaak overvol en duur."

Foto: Reuters

Bron: The Travel


Een serene gondeltocht over de kanalen van Venetië. Het lijkt een essentiële ervaring in 'de drijvende stad'.

Foto: Shutterstock/S.R.Lee Photo Traveller

Maar je betaalt misschien wel 100 euro om tussen de boten die gevuld zijn met andere toeristen 40 minuten lang geplet te worden.

Foto: Flickr/aglet

Bron: Trip Savvy


En de straten kunnen nog drukker zijn dan de waterwegen.

Foto: Flickr/David Bolton

Er is ook weinig groene ruimte in Venetië voor vermoeide toeristen. Even in een parkje of onder een boom zitten om te ontsnappen aan de hitte en vochtigheid in de zomer, is eigenlijk niet te doen.

Foto: Flickr/Sandor Somkuti

Bron: Venice Travel Guide


Met zijn zandstranden en overvloed aan all-inclusiveresorts zou Cancún, Mexico een idyllische strandvakantie moeten kunnen bieden.

Foto: Shutterstock/SVongpra

Maar Cancún is vooral erg populair onder Amerikaanse studenten die tijdens de spring-break-periode uit hun dak willen gaan.

Foto: AP Photo/Israel Leal

Bron: INSIDER


Als je op zoek bent naar een ontspannen tropisch uitje, is Cancún misschien niet de plek voor je.

Foto: AP Photo/Israel Leal

Bron: INSIDER


Het Griekse eiland Mykonos staat bekend als een vakantie- en feestlocatie voor miljonairs. Anthony Lassman, medeoprichter van het Londense luxe reis- en lifestylemanagementbedrijf Nota Bene Global, vertelde Business Insider dat hij veel top-of-the-line luxe villa's op het eiland verhuurt. "Wij verhuren de tophuizen op de Griekse eilanden. We hebben het allerbeste op Mykonos", zei hij.

Foto: Harrison Jacobs/Business Insider

Bron: Business Insider


Maar "Mykonos wordt een beetje te trendy", voegde Lassman eraan toe. De prijzen zijn er gestegen. Business Insider-correspondent Harrison Jacobs bezocht het eiland. Om er te genieten, moet je veel geld kunnen uitgeven, zoals blijkt uit zijn verblijf op de goedkoopste plek die hij kon vinden. Een eenvoudige kamer met kraslakentjes kost 115 euro per nacht.

Foto: Harrison Jacobs/Business Insider

Bron: Business Insider


"Buiten de stranden zijn in Mykonos vooral de molens te zien boven Hora, de belangrijkste stad van het eiland", schreef Jacobs. "Maar tijdens de zonsondergang, en wanneer de cruiseschepen binnenkomen, is het gebied overspoeld met mensen die proberen selfies te nemen", schreef Jacobs.

Foto: Harrison Jacobs/Business Insider

Bron: Business Insider