Mick Schumacher, de zoon van racelegende Michael, zal volgend seizoen zijn debuut maken in de Formule 1, na het tekenen van een contract voor meerdere jaren met het Amerikaanse team Haas.

De 21-jarige Duitser zal dertig jaar na het debuut van zijn vader tijdens de Grand Prix van België in 1991 zijn opwachting maken.

Michael Schumacher, die zeven keer wereldkampioen werd, is nog altijd herstellende van een ski-ongeluk eind 2013 waardoor hij bijna een half jaar in coma is gehouden.

Mick Schumacher, de zoon van racelegende Michael, is volgend seizoen in de Formule 1 te bewonderen. Hij heeft een meerjarig contract met het Amerikaanse team Haas getekend.

Schumacher, die dit seizoen aan kop gaat in de Formule 2, zal gaan samenwerken met de Rus Nikita Mazepin die dinsdag al door Haas werd gepresenteerd als aanwinst voor het nieuwe seizoen.

“Het vooruitzicht om volgend jaar op de Formule 1-grid te staan maakt mij ongelooflijk gelukkig en ik ben gewoon sprakeloos”, aldus de 21-jarige Duitser die sinds januari 2019 lid is van de Ferrari Driver Academy, de talentenopleiding van Ferrari. Haas maakt ook gebruik van de motoren van Ferrari.

“Ik wil het Haas F1 Team, Scudaria Ferrari en de Ferrari Driver Academy bedanken voor hun vertrouwen in mij. Ik wil ook graag mijn ouders noemen en mijn liefde voor ze uitspreken. Ik weet dat ik alles aan hen te danken heb. Ik heb altijd geloofd dat ik mijn Formule-1-droom zou bereiken”, aldus Schumacher.

Lees ook op Business Insider

Volgende week vrijdag zal de jonge Schumacher tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Abu Dhabi zijn eerste kilometers voor Haas maken. Maar eerst kan hij zich in de Formule 2 als lid van het Italiaanse Prema-team verzekeren van de titel.

Net als in de Formule 3, waarin hij in 2018 de Europese titel pakte, had Mick Schumacher ook in de op een na hoogste klasse een jaar nodig om zijn kwaliteiten te tonen.

Records Michael Schumacher

Mick Schumacher maakt zijn debuut in de Formule 1 dertig jaar nadat zijn vader debuteerde tijdens de Grand Prix van België in 1991.

Michael Schumacher won met Benetton en Ferrari in totaal zeven wereldtitels, voordat hij in 2021 afscheid nam van de Formule 1. Het record van Schumacher werd dit jaar geëvenaard door Lewis Hamilton.

Schumacher had met 91 overwinningen lange tijd het record voor de meeste overwinningen in de Formule 1 in handen. Maar sinds dit seizoen heeft Lewis Hamilton, inmiddels 95 overwinningen, ook dit record overgenomen.

In 2013 liep Michael Schumacher ernstig hoofdletsel op tijdens het skiën met zijn zoon in de Franse Alpen. Hij viel en kwam met zijn hoofd tegen een rots terecht terwijl hij een onbeveiligd gebied off-piste doorkruiste.

Bijna een half jaar is Schumacher in een kunstmatige coma gehouden. In 2014 verhuisde hij met zijn gezin naar het Zwitserse Gland waar hij zijn revalidatie voortzette. Sindsdien is Michael Schumacher niet meer in het openbaar gezien.

LEES OOK: Het ski-ongeluk van Michael Schumacher: hoe is het nu met hem?