• Volgens een nieuw boek voorzagen leidinggevenden van Amazon de echtscheiding van Jeff Bezos.
  • Bezos zou in 2018 plots een ongewone interesse in helikopters hebben ontwikkeld.
  • Later bleek Bezos een relatie te hebben met helikopterpiloot Lauren Sanchez.

In januari 2019 maakte Jeff Bezos bekend dat hij en zijn vrouw MacKenzie in scheiding lagen.

Enkele uren later onthulde de National Enquirer dat de Amazon-oprichter aan het daten was met helikopterpiloot Lauren Sanchez, tevens eigenaar van helikopterbedrijf Black Ops Aviation. Dat nieuws zorgde wekenlang voor vetgedrukte krantenkoppen.

Volgens een nieuw boek van journalist Brad Stone voorzagen leidinggevenden binnen Amazon de scheiding toen Bezos opeens veel interesse toonde in helikopters, zo meldt de New York Post.

Voorheen haatte hij die juist, nadat hij in 2003 ternauwernood een helikoptercrash overleefde.

De onthulling staat in Stone's boek getiteld 'Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire'.

Leidinggevenden waren volgens Stone verbaasd toen ze zagen hoeveel geld Bezos uitgaf aan Black Ops, dat hij ingehuurd had om een testvlucht te filmen van zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin.

"Het was een onbegrijpelijke actie, omdat ze allemaal wisten hoezeer Bezos een hekel had aan helikopters", schrijft Stone, die voor zijn boek met verschillende leidinggevenden van Amazon sprak.

Bezos was plots afgeleid

In de herfst van 2018 begon het leidinggevenden op te vallen dat de gewoonlijk zo attente Bezos afgeleid en vaak moeilijk vindbaar was, schrijft Stone.

Helikopters leken nu zijn onverdeelde aandacht te hebben. Naar verluidt schafte Bezos' houdstermaatschappij er eentje aan en kwam een voorstel om helikopterplatforms te bouwen bij Amazons geplande tweede hoofdkwartier in Long Island City "direct van de top". Dit versnelde de deal aanmerkelijk, schrijft de New York Post.

Rond de tijd van het artikel in de National Enquirer bevestigde Bezos zijn relatie met Sanchez, maar voegde daaraan toe dat het verhaal "compleet verkeerd en uit zijn verband gerukt is. MacKenzie en ik hebben goede, gezonde en volwassen gesprekken hierover. Het gaat haar goed, het gaat de kinderen goed. De media gaan los en dat leidt erg af."

Nadat de mediastorm ging liggen, focuste Bezos zich weer op zijn zakelijke interesses, waaronder Blue Origin.

In februari van dit jaar kondigde hij aan in het derde kwartaal af te treden als CEO van Amazon. CEO Andy Jassy van cloudtak AWS zal zijn plaats innemen.

Lees meer over Jeff Bezos: