De top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is mislukt, maar aan het diner heeft het in ieder geval niet gelegen.

Op een persconferentie verklaarde Trump donderdagochtend dat de top zonder overeenkomst is geëindigd omdat Trump inzette op volledige denuclealisering, maar Kim Jong-un dat niet wilde en toch van de sancties af wilde. “Als we de sancties nu hadden geschrapt, hadden we al onze onderhandelingsruimte verloren.”

Lees meer: Trump en Kim schrappen gemeenschappelijke lunch en beëindigen top zonder overeenkomst

Toch zei Trump dat hij veel sympathie voelt voor Noord-Korea en dat hij er vertrouwen in heeft dat de landen in de komende weken wel tot een deal komen.

Dat de band tussen de twee landen begint op te warmen, blijkt ook wel uit het diner dat de twee leiders donderdagavond hadden. Het bestond onder meer uit een garnalencocktail, Wagyu-entrecote en chocoladetaart.

Na afloop van het diner, twitterde Trump woensdagavond dat ze een “geweldige” ontmoeting en diner hadden gehad en een “erg goede” dialoog hadden gevoerd.

Het volledige menu

Aan het diner heeft de magere uitkomst van de top in ieder geval niet gelegen, blijkt uit het menu dat het Witte Huis heeft gepubliceerd.

trump kim

Foto: Sky News

Dit hadden de chefs in petto voor Trump en Kim.

Gang 1:

Garnalencocktail, Romeinse sla, thousand island-dressing, blokjes avocado, verse limoen en verse kruiden

Gang 2:

Gemarineerde entrecote met saus, met als bijgerecht peren gevuld met kimchi (gefermenteerde Chinese kool)

Gang 3:

Warme chocoladetaart met verse bessen en vanille-ijs.

Gang 4:

Gedroogde kakivrucht met honingpunch

Trump werd bij het diner vergezeld door minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken, stafchef Mick Mulvaney en vertaler Yun-hyang Lee. Ook Kim werd vergezeld door zijn minister van Buitenlandse Zaken, een tolk en een hoge ambtenaar.

Wall Street Journal-verslaggever Jonathan Cheng tweette deze foto van de dinertafel :

Het Witte Huis en Noord-Koreaanse vertegenwoordigers hebben tot het laatste moment onderhandeld over het menu, waarbij de Amerikaanse delegatie er volgens CNN op aandrong het menu “heel eenvoudig” te houden.

Donald Trump staat bekend om zijn voorliefde voor fastfood, hamburgers, pizza en steak. Ook drinkt hij zo’n 12 blikjes cola light per dag. Kim is naar naar verluidt dol op luxe lekkernijen als kaviaar, Zwitserse kaas, Cristal-champagne en Hennessy-cognac, terwijl de meeste Noord-Koreanen moeten leven van 300 gram voedsel per dag.

Lees meer over Noord-Korea: