De Amerikaanse president Donald Trump drinkt grofweg 12 blikjes cola light per dag, aldus een uitgebreid profiel van New York Times over hoe Trump met de dagelijkse druk van het presidentschap omgaat.

Trump staat daarnaast al langer bekend om de gulzige manier waarop hij het nieuws op tv consumeert. Is hij het niet eens met de manier waarop hij in de media wordt geportretteerd, dan voelt hij regelmatig de drang om een impulsieve tweet de wereld in te sturen. Volgens The Times mogen alleen Trump en de technische staff de afstandsbediening aanraken. De president kijkt namelijk per dag tot zo’n acht uur tv, aldus de krant.

Terwijl hij het nieuws kijkt, deelt hij vaak zijn mening met wie er dan ook in de kamer is. Waaronder ook de huishouding, hen “geeft hij via een knopje de opdracht om lunch te maken of een cola light te brengen”, schrijft The Times.

Trumps liefde voor fastfood

Een ander veel besproken onderwerp rond de Amerikaanse president is zijn liefde voor fastfood. Volgens een boek van voormalig campagnemedewerkers Corey Lewandowski en David Bossie was “de timing van Trumps maaltijden” tijdens de campagne “net zo belangrijk als ieder ander onderdeel in zijn mars naar het presidentschap.”

“Aan boord van Trump Force One waren er vier belangrijke voedselgroepen: McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, pizza en cola light”, aldus het boek.

Hoewel hij zijn voorkeur voor fastfood niet onder stoelen of banken schuift, doet hij dat wel bij het beeld van hem als cable news-veelvraat.

Cable news

Toen The Times contact met hem opnam met een aantal vragen voor het artikel, waaronder één over zijn tv-gewoonten, reageerde Trump niet direct. Wel vertelde hij vorige maand aan journalisten van andere media dat hij geen tijd heeft om televisie te kijken. Hij heeft het naar eigen zeggen té druk had met het lezen van ‘documenten’.

Lees ook op Business Insider

“Ik kijk niet veel televisie”, zei Trump. “Mensen die me niet kennen zeggen graag dat ik televisie kijk. Mensen met neppe bronnen, je weet wel: neppe reporters, neppe bronnen. Maar ik heb niet veel tijd om televisie te kijken, voornamelijk dankzij documenten. Ik lees veel documenten.”

Dat zei hij afgelopen juli, nadat hij het Witte Huis in verlegenheid had gebracht met uitspraken op Twitter over het Rusland-onderzoek van Robert Mueller na een tv-uitzending.

“Het Witte Huis functioneert prima en focust zich op gezondheidszorg, belastingvermindering en veel andere zaken”, tweette Trump destijds. “Ik heb maar weinig tijd om tv te kijken.”