Wie finance studeert, heeft een streepje voor op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van carrièrenetwerk Magnet.me blijkt dat deze studierichting het populairst is onder werkgevers.

In de top 50 van meest populaire studies onder werkgevers, die het loopbaanplatform voor jonge professionals maandag publiceerde, komt acht keer een finance-studie voor.

Werkgevers zijn het meest positief over de masteropleiding Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gevolgd door de master Finance van Tilburg University. Op de derde plaats staat de studie Business Administration/Strategy & Organization van de Vrije Universiteit Amsterdam.

“De financiële sector is erg groot, de grote banken maken recordwinsten en fintech is enorm in opkomst. Daarmee stijgt de vraag naar finance studenten. Ze zijn daarbij ook buiten deze sector inzetbaar, bijvoorbeeld als consultant of als business analist”, zegt directeur Laurens van Nues van Magnet.me. “De financiële sector is booming en de vraag naar data neemt in elke bedrijfstak toe. Dat blijkt ook uit deze cijfers.”

De top 10 van meest populaire studies onder werkgevers ziet er als volgt uit.

Lees ook: Dit zijn de 15 populairste banen bij jongere, hoogopgeleide professionals die net op de arbeidsmarkt komen kijken

Populaire studies bij werkgevers: finance, data science en AI

Data science is een vakgebied dat steeds gewilder is bij werkgevers. In de top 10 van meest populaire studies staat bijvoorbeeld de studie Data Science and Society van Tilburg University op de vierde plek.

In 2022 stonden er in de top 50 in totaal vijf data-studies in de lijst, dit jaar zijn dat er liefst veertien.

Voor het eerst duikt dit jaar ook Artificial Intelligence (AI) op als populaire studie bij werkgevers. Driemaal staat deze studierichting in de top 50, met de AI-bacheloropleiding aan de VU Amsterdam, op de hoogste plek.

LEES OOK: Dit zijn de populairste werkgevers onder Nederlandse studenten: Heineken, Tesla en Rijksoverheid scoren hoog