• Als de bitcoin na de val van maandag en dinsdag stabiliseert op een niveau van 34.000 dollar, is dat een gunstig teken.
  • Dat stelt technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies.
  • Herstel vanaf het niveau van 34.000 dollar is goed mogelijk, maar als de bitcoin onder dit niveau wegzakt, verslechtert het koersbeeld op de korte termijn.

Cryptomunten zitten deze week in de hoek waar de klappen vallen en dat geldt ook voor de belangrijkste cryptomunt: de bitcoin.

Sinds de crash van de cryptomarkt van afgelopen mei zijn digitale munten weer wat opgekrabbeld. Maar het blijft onrustig. Maandag en dinsdag  noteerden belangrijke cryptomunten opnieuw fors lager.

Lees ook: Cryptomarkt krijgt nieuwe dreun: bitcoin zakt weer terug naar $33.000

De bitcoin zakte maandag en dinsdag met 10 procent naar een niveau van ongeveer 33.000 dollar. Hiermee is de bitcoin weer in de buurt van het bodemniveau van eind mei.

Woensdagochtend noteerde de bitcoin weer iets boven de 34.000 dollar. Dat niveau is volgens technisch analist Katie Stockton van groot belang, zo schrijft ze in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Sinds het piekniveau van ongeveer 65.000 dollar van medio april is de bitcoin flink teruggezakt. Maar volgens Stockton is de verkoopgolf zo zwaar geweest dat er weer kansen zijn voor een heropleving. Een zogenoemde oversold-conditie.

Van belang hierbij is wel dat de bitcoin stabiliseert op het niveau van 34.000 dollar. Als de bitcoin vervolgens terugkeert naar het niveau van het 20-daags koersgemiddelde op 36.000 dollar, kan een herstelperiode worden ingezet. Hierbij kan de bitcoin terugveren naar het niveau van het 50-daags koersgemiddelde van 46.000 dollar, meent Stockton. 

Anders gezegd: Stockton ziet mogelijkheden voor een koerssprong van zo'n 35 procent voor de bitcoin vanaf het huidige niveau.

Echter, als de bitcoin het niveau van 34.000 dollar de komende dagen niet weet vast te houden, dan kan dat een periode van verdere verzwakking inluiden, aldus de technisch analist.

fairlead bitcoin.JPG
Bron: Fairlead Strategies

De bitcoin is met een totale marktwaarde van 640 miljard dollar goed voor ongeveer 41 procent van de totale cryptomarkt. De nummer twee, ether, heeft een waarde van bijna 300 miljard dollar en neemt ongeveer 20 procent van de totale waarde van de cryptomarkt voor zijn rekening.

De nog altijd grote dominantie van de bitcoin zorgt ervoor dat als deze cryptomunt sterk beweegt, andere cryptovaluta de neiging hebben om te volgen.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: