• Toezichthouders zullen gedwongen worden op te treden tegen bitcoin en andere cryptomunten, aldus Pascal Blanque, de Chief Investment Officer van vermogensbeheerder Amundi.
  • Blanque noemde cryptomunten een “farce” tijdens een recente persconferentie.
  • Ook zei hij dat beleggers zich beter bloot kunnen stellen aan de Chinese renminbi alvorens in de cryptostrijd te stappen.

Toezichthouders zullen uiteindelijk optreden tegen bitcoin en andere cryptomunten, zei Pascal Blanque, de Chief Investment Officer van vermogensbeheerder Amundi, tijdens een persconferentie op donderdag.

Volgens persbureau Reuters noemde Blanque bitcoin een “farce” en zei hij dat regelgevende instanties voor cryptomunten uiteindelijk gedwongen zullen worden een einde te maken aan het feest.

De CIO zei ook dat beleggers zich beter bloot kunnen stellen aan de Chinese renminbi (RMB) alvorens in de cryptostrijd te stappen.

In een recent onderzoekrapport van Amundi stelde de vermogensbeheerder dat cryptomunten “niet kunnen worden beschouwd als een vorm van geld, aangezien ze noch een bewezen waardeopslag, noch een erkende rekeneenheid, noch een universeel betaalmiddel zijn”.

In het rapport wordt echter wel gesteld dat een “volledig gedecentraliseerd cryptosysteem zonder tussenpersonen de ontwikkeling mogelijk zou kunnen maken van wereldwijde betalingssystemen die sneller, goedkoper en inclusiever zijn dan de huidige betalingssystemen”.

Blanque herhaalde de bevindingen van het rapport tijdens de persconferentie en zei dat bitcoin vooral “herinnerd zal worden omdat het centrale banken ertoe aanzette digitaal geld in te voeren”.

Bitcoin kan nog altijd rekenen op steun

De koersen van de bitcoin, ether en andere cryptomunten werden in mei omlaag geduwd door een massale verkoopgolf. Opmerkelijk hierbij was de daling van bitcoin tot onder de 32.000 dollar.

Lees ook: Professionele beleggers hebben crashmaand mei gebruikt om op een lager niveau in te stappen in crypto: ether krijgt daarbij de voorkeur boven bitcoin

Dat de bitcoin hard onderuit ging, kwam onder meer door berichten dat China het gebruik van cryptomunten aan banden wil leggen. Andere cryptomunten volgden in het kielzog van de bitcoin.

Ondanks de daling, kan de bitcoin nog altijd rekenen op steun. Beursstrateeg Tom Lee van vermogensbeheerder Fundstrat, houdt vast aan zijn prognose dat de bitcoin dit jaar naar een niveau van 125.000 dollar kan stijgen.

Lee denkt dat de bitcoin aan het ‘uitbodemen’ is. Hij leidt dat onder meer af uit het gegeven dat de koers van de bitcoin nauwelijks meer reageert op negatieve berichtgeving.

Lees ook: Bitcoin kan weer omhoogschieten (naar $125.000 dit jaar), als aandelenbeurzen nieuwe records aantikken, zegt deze strateeg

Uit een recente studie van de onderzoeksafdeling van The Economist Group bleek ook dat de pandemie cryptomunten aantrekkelijker hebben gemaakt voor beleggers. Bijna de helft van de ondervraagden was van mening dat er sinds corona meer redenen zijn om cryptomunten te bezitten.

[activecampaign form=28]

Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens: