• Volgens cryptomiljardair Mike Novogratz zal de bitcoin niet als betaalmiddel worden gebruikt, omdat het netwerk geen duizenden transacties kan ondersteunen.
  • De cryptofan zei dat de cryptomunt dient als waardeopslag.
  • Hij voegde eraan toe dat met de huidige “krankzinnige” wereldwijde overheidstekorten beleggers gek zouden zijn om uit bitcoin te stappen.

Cryptomiljardair Mike Novogratz zegt dat de bitcoin niet als betaalmiddel zal worden gebruikt, omdat het netwerk daar niet op is ingesteld.

In een aflevering van de podcast ‘Exchanges at Goldman Sachs’ benadrukte de CEO van vermogensbeheerder Galaxy Digital dat bitcoin dient als waardeopslag en beleggingsklasse, niet als een nieuwe vorm van betaling.

“Bitcoin zal geen betalingsmiddel worden. Het systeem is niet ingesteld op betalingen. Het is niet snel genoeg voor duizenden en duizenden transacties”, zei hij.

De anonieme oprichter van bitcoin, bekend onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, presenteerde de munt als een digitale valuta in de whitepaper uit 2008. Maar nu zien cryptobeleggers zoals Novogratz andere virtuele munten de rol van betaalmiddel overnemen. Volgens hen zal de bitcoin de rol innemen van digitaal goud.

‘Je bent gek als je eruit stapt’

Volgens Novogratz is bitcoin aantrekkelijk als investering, omdat het zeer wijdverspreid is en een uniforme opslag van waarde biedt.

“Wat uniek is aan een waardeopslag is dat het een sociale constructie is”, voegde hij eraan toe. “Het heeft waarde, omdat wij zeggen dat het dat heeft. Er is nog nooit een succesvoller merk gecreëerd in 12 jaar tijd.”

De huidige macro-economische situatie is “op maat gemaakt” voor het bezit van bitcoin, aldus Novogratz. Nu meer Amerikanen vormen van universeel basisinkomen en fiscale maatregelen zoals gratis collegegeld steunen, zal de Amerikaanse overheid waarschijnlijk geld blijven uitgeven. Ook andere wereldwijde overheidstekorten zullen vermoedelijk blijven groeien.

“De huidige regering financiert alles wat we willen. En dat gebeurt in landen over de hele wereld. De overheidstekorten zijn krankzinnig”, aldus Novogratz. “Zolang het economische en politieke klimaat ons rugwind geeft en de cryptomarkt steeds meer wordt geaccepteerd, ben je gek als je eruit stapt.”

[activecampaign form=28]

Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens: