• Op het YouTube-kanaal van hackersgroep Anonymous is een video gepubliceerd waarin Tesla-topman Elon Musk wordt bedreigd.
  • De video beschuldigt Musk ervan ‘levens te hebben verwoest’ met zijn constante uitlatingen over de cryptomarkt.
  • Eind vorige week tweette Musk een emoji van een gebroken hart met de tekst #Bitcoin. De munt verloor die dag ruim 6 procent in waarde.

Anonymous lijkt zijn pijlen te richten op Tesla-topman Elon Musk, zo werd duidelijk uit een video op het YouTube-kanaal van de hackersgroep.

In de video, die zaterdag werd geplaatst, wordt Musk ervan beschuldigd de koersen van cryptomunten te manipuleren met zijn uitlatingen op Twitter.

“De afgelopen jaren heb je genoten van een gunstige reputatie, omdat je inspeelt op het verlangen van velen om te leven in een wereld met elektrische auto’s en ruimtevaartprojecten”, zei een persoon met een Guy Fawkes-masker en een digitaal aangepaste stem.

“De laatste tijd beginnen mensen je te zien als een narcistische gozer die wanhopig op zoek is naar aandacht”, voegde de persoon eraan toe.

Forbes wees erop dat het niet eenvoudig is om na te gaan of de video echt door Anonymous is geplaatst. Het Amerikaanse zakenblad merkte op dat het populairste Twitter-account van de hackersgroep, YourAnonNews, al heeft ontkend achter de video te zitten.

Musk heeft veel invloed op cryptokoersen

Waar geen twijfel over bestaat, is Musks invloed op de cryptomarkt. De afgelopen maanden heeft hij via Twitter meerdere keren commentaar geleverd op verschillende crypto's. In veel gevallen volgde er een sterke daling of stijging van de koers.

Lees ook: Tweet van Elon Musk doet bitcoin in slechts uren stijgen van $32.000 naar $40.000

Eind vorige week nog tweette Musk een emoji van een gebroken hart met de tekst #Bitcoin. De munt verloor die dag ruim 6 procent in waarde.

Drie weken eerder stopte Tesla met het accepteren van bitcoinbetalingen vanwege zorgen over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het 'minen' van de digitale munt. Daarop dook de koers 12 procent omlaag.

Lees ook: Tesla stopt met bitcoin als betaalmiddel voor auto’s vanwege zorgen over de milieu-impact – de cryptomunt duikt 12% omlaag

In de YouTube-video claimt de hackersgroep dat zijn grillige publieke gedrag qua cryptomunten een "duidelijke minachting voor de gemiddelde werkende persoon laat zien".

De video, die inmiddels meer dan 2 miljoen keer bekeken is, eindigt met de woorden: "Je denkt misschien dat je de slimste persoon bent, maar nu heb je je gelijke ontmoet. We komen achter je aan."

[activecampaign form=28]

Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens: