Fastned wil op 14 juni naar de beurs in Amsterdam. Dat heeft de uitbater van snellaadstations in onder meer Nederland bekendgemaakt bij de publicatie van het prospectus voor zijn beursplannen.

Fastned heeft momenteel 97 snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil graag verder uitbreiden, onder meer naar België en Zwitserland.

“De notering [aan Euronext Amsterdam] geeft Fastned extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om in Fastned te investeren”, laat topman Michiel Langezaal weten. Die investeringen heeft Fastned hard nodig. Het bedrijf leed in 2018 een verlies van 6,3 miljoen euro op een omzet van 1,6 miljoen. Met nog een kleine 10 miljoen in kas eind 2018 zou Fastned het op dat tempo nog ongeveer anderhalf jaar uithouden zonder nieuwe investeringen.

Fastned naar de beurs

Fastned maakt verder bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar op operationeel niveau ‘break-even’ heeft gedraaid. Het gaat dan om het bedrijfsresultaat (ebitda), exclusief kosten gerelateerd aan de uitbreiding van het netwerk. Dit betekent dat in deze periode zowel de directe bedrijfskosten van Fastned met betrekking tot de stations, als ook de indirecte bedrijfskosten die verband houden met de lopende activiteiten van het bestaande netwerk werden gedekt door de brutowinst.

In het prospectus staan geen cijfers vermeld over het eerste kwartaal van 2019. Uit een analistenrapport van ING bleek vorige maand dat Fastned de komende jaren 40 miljoen euro per jaar aan extern kapitaal nodig heeft om te groeien.

Het bedrijf maakte nog niet bekend hoeveel aandelen Fastned wil aanbieden, hoeveel kapitaal het wil ophalen en wat voor waardering wordt beoogd.

LEES OOK: Verlieslijdend laadpalenbedrijf Fastned heeft €40 miljoen per jaar aan extern kapitaal nodig

Lees ook op Business Insider