Apple houdt op 10 november een evenement waarbij het bedrijf waarschijnlijk nieuwe producten aankondigt.

Volgens persbureau Bloomberg wil Apple drie nieuwe MacBook-modellen met eigen chips onthullen.

Apple kondigde in juni al aan afscheid te nemen van chipmaker Intel en voortaan eigen chips in MacBooks te stoppen.

Apple heeft maandag uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 10 november. Het is al de derde perspresentatie van het techbedrijf na de zomer.

In september werden nieuwe modellen van de Apple Watch aangekondigd. Een maand later volgde de iPhone 12 in vier uitvoeringen. Dit keer komt Apple met nieuwe MacBooks, aldus ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

En het zijn niet zomaar MacBooks. Apple heeft chipmaker Intel aan de kant geschoven en zijn eigen processor in de laptops gestopt.

Het bedrijf van topman Tim Cook is naar verluidt van plan om drie modellen te onthullen: een 13-inch MacBook Air, een 13-inch MacBook Pro en een 16-inch MacBook Pro.

Voor het eerst in 36 jaar een Mac met Apple's eigen chip

Apple kondigde in juni tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC aan om voortaan eigen chips voor de Mac te ontwikkelen. Die overstap zou zo’n twee jaar in beslag moeten nemen.

Het zou voor het eerst in de 36-jarige geschiedenis van de Mac zijn dat de Apple-computer een zelf ontworpen chip aan boord heeft. Sinds 2006 maakt Apple gebruik van de processors van Intel. Daarvoor haalde het techconcern z’n chips bij PowerPC en Motorola.

De stap naar eigen chips opent de deur voor nieuwe functionaliteiten. Mac-computers gebruiken straks dezelfde processor als de iPhone en iPad – en dus moeten ze ook iOS-apps kunnen draaien.

Ook kan Apple de hardware en software beter op elkaar afstemmen, waardoor een langere accuduur en betere prestaties mogelijk zijn.

Lees meer over Apple: