Apple kondigde dinsdag een nieuwe Apple Watch aan met een bloedzuurstofmeter.

Grote afwezige op de productiepresentatie was de iPhone 12.

Naar verwachting wordt de nieuwste iPhone pas in oktober gepresenteerd.

Apple heeft zijn nieuwe smartwatch uitgerust met een bloedzuurstofmeter. Daarmee kunnen dragers van het horloge in de gaten houden hoe hoog het zuurstofgehalte in hun bloed is.

Dat maakt Apple dinsdag bekend tijdens een productiepresentatie.

Normaal gesproken kondigt Apple in september ook zijn nieuwe iPhones aan, maar dat wordt dit jaar niet verwacht.

Door de coronacrisis is de ontwikkeling en productie van de nieuwe toestellen vertraagd. Apple zou mogelijk volgende maand een apart event voor de iPhone houden.

Lees ook: Apple onthult iPhone 12 pas in oktober - dit weten we over de nieuwe smartphone

De sensor van de nieuwe Apple Watch werkt met gewoon en infraroodlicht dat wordt weerkaatst door zuurstofrijke rode bloedlichaampjes. Gebruikers van de Apple Watch met nieuwe sensor kunnen ook meedoen aan een aantal wetenschappelijke onderzoeken naar ziektes als astma en Covid-19.

De nieuwe Apple Watch krijgt verder een helderder scherm en een hoogtemeter en komt in meer kleuren beschikbaar. Apple introduceerde ook nieuwe armbandjes voor de horloges.

Daarnaast heeft het bedrijf ook een goedkopere Apple Watch SE geïntroduceerd die qua mogelijkheden tussen de vorige versie van de smartwatch en de nog altijd te krijgen Series 3 uit 2017 in zit.

Verder vernieuwde Apple ook de iPad en de iPad Air met onder meer snellere chips en kwam het bedrijf met een nieuwe fitnessdienst. Een abonnement daarop is ook te krijgen in een nieuwe abonnementenbundel die Apple One gaat heten.

Klanten krijgen dan onder meer Apples muziek-, spelletjes- en videostreamingdiensten en extra cloudopslag voor één vast maandelijks bedrag.

LEES OOK: Koop nu geen iPhone! Apple komt binnenkort met nieuwe modellen