Nu de rook enigszins is opgetrokken na de spectaculaire ondergang van Silicon Valley Bank in de Verenigde Stasten, heeft techmiljardair Tom Siebel een snoeiharde analyse: grote durfinvesteerders hadden alerter moeten zijn en de jonge bedrijven die ze begeleiden, beter moeten beschermen.

“Deze jongens hebben geen moment hun verantwoordelijkheid genomen, ze hebben bijna het hele systeem aan he wankelen gebracht”, vertelde de CEO van softwarebedrijf C3.ai maandag aan Insider.

“Het feit dat Marc Andreessen, Peter Thiel, Douglas Leone en andere grote namen het geld van de startups die ze begeleiden, laten stallen bij een financiële instelling met een nogal lage kredietwaardigheid…hoe is dat mogelijk?” zei hij, in een verwijzing naar een reeks bekende durfinvesteerders uit van Silicon Valley.

Marc Andreessen is medeoprichter van de bekende venture capital-maatschappij Andreessen Horowitz, terwijl Peter Thiel medeoprichter is van de durfinvesteringsmaatschappij Founders Fund, en Leone partner is bij Sequoia Capital.

"Zij worden geacht financiële ervaring mee te brengen, ze hebben een verantwoordelijkheid. Niet alleen tegenover aandeelhouders van startups waarin ze geld hebben gestoken, maar ook tegenover partners van hun eigen investeringsfondsen", aldus Siebel.

Vertegenwoordigers van Andreessen Horowitz, Sequoia Capital en Founders Fund weigerden commentaar te geven tegen Insider.

Amerikaanse financiële toezichthouders plaatsten Silicon Valley Bank afgelopen vrijdag onder curatele. Zondag gaf de Amerikaanse overheid aan dat klanten van de bank, waaronder veel kleinere startups die hun werknemers moeten uitbetalen, hun deposito's krijgen uitbetaald.

LEES OOK: Bitcoin knalt met 15% omhoog na beschermingsmaatregelen Amerikaanse overheid voor omgevallen bank SVB