Bij een optreden van Donald Trump bij NBC News op donderdag werd de president verrast door een opmerking van een kiezer.

“Ik moet echt zeggen dat u een prachtige glimlach heeft”, zei Paulette Dale uit Florida. “U bent zo knap als u lacht.”

Daarna stelde Dale een vraag over immigratie aan Trump.

President Donald Trump werd donderdag onderworpen aan een spervuur van kiezersvragen in een uitzending van NBC News. Een van de kiezers verraste de president met een compliment.

“Ik moet echt zeggen dat u een prachtige glimlach heeft”, zei Paulette Dale uit Florida. Dale stemde in 2016 op Hillary Clinton. Dit keer staat ze geregistreerd als Republikein, maar ze neigt ernaar om op de Democraat Joe Biden te stemmen.

Trump bedankte Dale en toverde een glimlach tevoorschijn onder enig applaus van het publiek.

“Het is echt zo”, ging Dale door. “U bent zo knap als u glimlacht.”

Lees ook op Business Insider

Daarna ging Dale in op het thema immigratie. “Uit peilingen blijkt dat de meeste Amerikanen en ook de meeste Republikeinen de Dreamers-regeling steunen.” Dale verwees hiermee naar een beleidsmaatregel van voormalig president Barack Obama, waarmee kinderen van illegale immigranten tijdelijk worden beschermd tegen deportatie.

“Bent u van plan om eerdere beperkingen van dit programma door te zetten als u opnieuw wordt gekozen?”, vroeg Dale vervolgens.

“We gaan naar die programma’s kijken. Op het moment werkt het. We zijn aan het onderhandelen over verschillende aspecten van de migratiewetgeving”, antwoordde Trump. “We werken heel hard aan dit programma. En je zult denk ik tevreden zijn komend jaar, want ik denk er hetzelfde over als jij.”

NBC-presentator Savannah Guthrie daagde de president vervolgens uit en wees op pogingen van de regering van Trump om het beleid voor jonge kinderen van illegale immigranten aan te scherpen.

Trump gaf vervolgns aan dat dit te maken had met de coronapandemie: “Er is veel veranderd. Mexico is zwaar getroffen door besmettingen, en we hebben het heel lastig gemaakt om de grens over te komen vanwege de pandemie.”

Het vragenuurtje met kiezers van donderdagavond was een alternatief voor het tweede presidentiële debat tussen Trump en Biden. Beide kandidaten hielden donderdag aparte bijeenkomsten.

Op 22 oktober staat er weer een directe confrontatie tussen Biden en Trump op de agenda.

Lees meer over Donald Trump: