Netflixen wordt per direct duurder. Ook bestaande abonnees kunnen de eerstvolgende termijn direct een hogere rekening verwachten.

Volgens het bedrijf weerspiegelen de hoge tarieven de investeringen in nieuwe films en series.

Een abonnee met een Standaard-account is straks 3 euro per maand meer kwijt, voor Premium moet voortaan 2 euro extra worden betaald.

Netflix verhoogt per direct de tarieven, de meeste Nederlandse abonnees gaan nu meer betalen. Alleen voor het ‘basic’-abonnement blijft de prijs gelijk, meldt het bedrijf op de eigen website.

Een abonnee met een Standaard-account is 1 euro per maand meer kwijt, voor Premium moet voortaan 2 euro extra worden betaald. Daarmee komen de tarieven op respectievelijk 11,99 euro en 15,99 euro. Een basic-abonnee blijft 7,99 euro per maand betalen.

Het verschil in deze typen abonnementen zit vooral in de beeldkwaliteit. Iemand met een Standaard-abonnement krijgt de content in HD-beeldkwaliteit, Premium-abonnees kunnen de programma’s in 4K-kwaliteit zien. Een basic-abonnement heeft een minder hoge kwaliteit. Ook kunnen in dat geval niet meerdere mensen op één account inloggen, wat bij Standaard en Premium wel het geval is.

Het is de eerste keer in vier jaar tijd dat Netflix de prijzen verhoogt. De hogere prijzen gelden niet alleen voor nieuwe abonnees, bestaande klanten krijgen per direct een hogere factuur in de bus.

De hogere tarieven "weerspiegelen de investeringen in nieuwe tv-series en films en de verbeteringen aan ons product", aldus het bedrijf.

LEES OOK: Netflix true crime-docu duikt in cryptische dood van cryptomiljonair Gerald Cotten