Misschien krijg je ook volgend jaar meer tijd voor de belastingaangifte.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën laat desgevraagd weten dat nog niet vast staat dat voor de aangifte 2015 weer de ‘oude’ deadline van 1 april gaat gelden of dat je tijd krijgt tot eind april.

De belastingaangifte van particulieren en ondernemers met een eenmanszaak, Vof of maatschap, moest altijd voor 1 april binnen zijn.

In verband met de invoering van de online-aangifte begin dit jaar werd die datum in 2015 een maand opgeschoven, en hoefde je pas voor 1 mei aangifte te doen. Dat zou eenmalig zijn, maar dat blijkt nog geen uitgemaakte zaak . Verder kreeg iedereen kreeg dit jaar 4 maanden uitstel voor het betalen van een eventuele belastingschuld. Ook dat zou eenmalig zijn.

Alleen online, aangifteprogramma downloaden kan niet meer

Het uitstel dit jaar was mede ingegeven door problemen bij de Belastingdienst rond de invoering van de digitale aangifte. Dit jaar kon voor het eerst online aangifte worden gedaan. In het begin waren er veel kinderziektes, zodat de Belastingdienst in het begin haast dagelijks fouten meldde.

Toch lijkt de Belastingdienst voor volgend jaar geen pas op de plaats te willen maken. Vanaf volgend jaar kan uitsluitend nog online aangifte worden gedaan, tenminste als je je aangifte op je computer wilt doen.

De papieren aangifte heeft die nog even uitstel van executie heeft gekregen, maar het aangifteprogramma dat je jarenlang kon downloaden vanaf de website van de Belastingdienst, is niet langer beschikbaar.

Eerder deze week al bleek dat de voorlopige aanslag 2016 alleen online kon worden aangevraagd. Voorheen kon je ook daarvoor een aangifteprogramma downloaden.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl