• Melania Trump, de voormalige first lady en vrouw van Donald Trump, heeft geen zin om die rol voor een tweede keer te vervullen, meldt de tv-zender CNN.
  • Donald Trump hint er al sinds zijn vertrek uit het Witte Huis afgelopen januari op dat hij zich mogelijk kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024.
  • Melania zou geen zin hebben de voormalige president en realityster hierbij te helpen.

Melania Trump heeft geen interesse om haar rol als First Lady opnieuw te vervullen, melden bronnen aan de Amerikaanse tv-zender CNN.

Voormalig president Donald Trump maakt zijn aanhangers in de Verenigde Staten al maanden lekker met de mogelijkheid dat hij zich opnieuw beschikbaar stelt als kandidaat voor de verkiezingen in 2024.

“Net als in 2016 heeft Melania Trump geen interesse om onderdeel te zijn van de verkiezingscampagne van haar man”, vertelde verslaggeefster Kate Bennett zondag op CNN. “Ik heb mensen gesproken die vertellen dat ze niet weer in het Witte Huis wil wonen en werken. Dat ze geen zin heeft om weer first lady te zijn.”

Geen zin in het Witte Huis, na tumultueus vertrek

Diverse vrienden van Melania Trump bevestigen dat zij geen zin heeft om terug te keren naar het Witte Huis, laat staan haar man te helpen bij een mogelijke presidentscampagne.

Donald Trump bevestigt vooralsnog niet of hij van plan is om zich opnieuw verkiesbaar te stellen voor het Amerikaanse presidentschap in 2024. Wel houdt hij zijn aanhangers deze mogelijkheid voor sinds zijn tumultueuze vertrek uit het Witte Huis begin dit jaar.

Afgelopen jaar verloor Trump de verkiezingen van de Democratische kandidaat en voormalig vicepresident Joe Biden. Trump weigerde echter zijn verlies te erkennen. Op 6 januari dit jaar bestormden zijn aanhangers het Amerikaanse Congres om de bekrachtiging van de overwinning van Biden tegen te houden. Hierbij kwamen vijf mensen om en raakten 138 mensen gewond.

Het leverde de voormalige president een historische tweede impeachment-procedure op, waarbij hij opnieuw door de Amerikaanse Senaat werd vrijgesproken.

'Gelukkig en relaxed' in Mar-a-Lago

Eerdere berichten over Melania Trump meldden al dat zij "gelukkig en relaxed" was sinds haar vertrek uit de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. Sindsdien heeft zij, in tegenstelling tot haar voorgangers, publieke optredens zo veel mogelijk vermeden.

"Ze heeft zich teruggetrokken in Mar-a-Lago; ze is er moeder", zegt CNN-verslaggeefster Bennett. "We weten dat ze erg op zichzelf is en dat een publieke rol als first lady niet iets was dat ze ambieerde."

Intussen blijft Donald Trump grote publieke bijeenkomsten en inzamelingsacties houden.

Lees meer over Donald en Melania Trump: