• Ivanka Trump heeft “veel te verliezen” en kan haar vader Donald weleens in de steek laten, volgens Mary Trump, een nicht van Donald.
  • Vorige week klaagde justitie in Manhattan de Trump Organization en financieel directeur Allen Weisselberg aan voor belastingontduiking.
  • Mary Trump denkt dat Ivanka heel wat bewijsmateriaal heeft en dat weleens zou kunnen gebruiken om haar eigen hachje te redden.

Ivanka Trump zou haar vader kunnen gaan verraden, omdat ze “veel te verliezen” heeft in het onderzoek van justitie in New York naar het familiebedrijf van de familie Trump. Dat zegt Mary Trump, het nichtje van de voormalig president, die eerder een onthullend boek over de familie schreef.

Afgelopen week heeft de openbare aanklager in Manhattan de Trump Organization en financieel directeur Allen Weisselberg aangeklaagd voor onder meer belastingontduiking, oplichting, samenzwering en het vervalsen van zakelijke documenten.

In de dinsdag verschenen podcast ‘The New Abnormal’ zei Mary Trump dat het goed mogelijk is dat Ivanka Trump justitie gaat voorzien van bewijsmateriaal tegen haar vader. Zij was van 2005 tot 2017 onderdirecteur bij de Trump Organization.

“Als Allen twee boekhoudingen heeft, hebben anderen ook twee boekhoudingen. En ik denk dat er in die miljoenen pagina’s aan documenten meer bewijs te vinden is”, zegt Mary Trump.

“Dus ze zullen ofwel niet volledig op Allen Weisselberg vertrouwen om openheid van zaken te geven, omdat er papieren bewijs is tegen Donald, of er zullen andere mensen zijn die hem eerder zullen verraden dan Allen en ik denk dat daar inderdaad mogelijk mijn neven en nichten bij zitten.”

Mary Trump denkt dat Ivanka waarschijnlijk een stuk minder loyaal is dan Weisselberg, ook al is ze goed betaald voor haar werk als Witte Huis-adviseur.

“Hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt, ik denk dat Ivanka meer te verliezen heeft, maar ook meer om zich aan vast te houden. De familie van haar man is verschrikkelijk rijk”, zegt Mary Trump verwijzend naar Jared Kushner.

Mary Trump is de dochter van Fred Trump, de overleden broer van de voormalig president. Zij is al lang uiterst kritisch op haar oom, vooral in haar vorig jaar verschenen openhartige boek ‘Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man’.

Donald Trump is zelf niet aangeklaagd door justitie in Manhattan, maar heeft wel reden om zich zorgen te maken.

Voormalig federaal aanklager Patrick Cotter zei tegen Insider: “Als jij Trump bent en aanklagers hebben al jouw zakelijke gegevens in handen en komen dan al zo snel met een aanklacht tegen jouw bedrijf en jouw CFO, dan zal je wel even op je achterhoofd krabben en je realiseren dat als je iets verkeerd hebt gedaan, de kans groot is dat aanklagers dat zullen ontdekken.”

Lees meer over Donald Trump: