• Melania Trump geniet van haar leven in de luwte, buiten de spotlights van politiek Washington.
  • De voormalige first lady geniet soms twee keer per dag van de spa op het resort van Mar-a-Lago, meldt CNN.
  • Bronnen rond de familie Trump melden dat het rustige leven Melania bevalt: ze ziet er weer “gelukkig en relaxed” uit.

Melania Trump oogt weer “gelukkig en ontspannen”, zo vertellen bronnen rond de familie Trump tegen nieuwszender CNN.

Sinds ze het Witte Huis verliet, is Melania Trump – in tegenstelling tot haar man – helemaal buiten de politiek gebleven. De voormalige first lady geniet met volle teugen van het rustige leven buiten de spotlights van de politiek in Washington, zo lijkt het.

Melania heeft geen publieke optredens gedaan en houdt er zelfs bij de residentie van het echtpaar, het resort Mar-a-Lago in Florida, een teruggetrokken leven op na.

“Ze is [verder] helemaal niet aanwezig op Mar-a-Lago”, vertelde een bron aan CNN. “Ze mengt zich niet onder de mensen en heeft zelden contact met het personeel van haar man.”

In plaats daarvan vult Melania Trump haar dagen met regelmatige bezoeken aan de spa op het terrein, waar ze soms twee behandelingen per dag krijgt. Ze brengt ook tijd door met haar 15-jarige zoon Barron en met haar ouders. Die verblijven soms wekenlang op het resort in hun eigen persoonlijke suite.

Voormalig president Donald Trump blijft zich wel nadrukkelijk profileren. Hij houdt in zijn club uitbundige diners en fondsenwervingen voor Republikeinse groepen en bondgenoten.

Melania zet nog geen vaart achter het 'Be Best'-initiatief

De verandering van het jachtige politieke leven naar een rustiger tempo is iets waar Melania al langere tijd naar toeleefde, zo lijkt het. CNN meldde al in december dat zij het Witte Huis graag zou verlaten en privé werkte aan het plannen van haar toekomst. "Ze wil gewoon naar huis", stelde een bron in die tijd.

Nu het zover is, glimlacht ze naar mensen en zwaait naar de gasten als ze aanschuift voor het diner met haar man.

De nieuwszender meldde in januari ook dat Melania op zoek was naar kantoorruimte in Florida om haar 'Be Best'-initiatief voort te zetten. Dat is een project tegen pesten dat ze in 2018 lanceerde en omvat een campagne gericht op het welzijn van kinderen en cyberpesten.

Melania Trump heeft voor dit initiatief een eigen kantoor in Mar-a-Lago opgezet. Daar is volgens CNN tot nu toe weinig uit voortgekomen, behalve een verfraaid logo dat lijkt op een presidentieel zegel.

Ze heeft ook nog geen plannen aangekondigd voor haar memoires, normaal gesproken een gebruikelijke stap voor een first lady die het Witte Huis heeft verlaten.

Lees meer over Melania Trump: