Het gaat hard met Takeaway.com, het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl.

Het bedrijf van ondernemer Jitse Groen is sinds 2016 aan de beurs genoteerd en promoveert per 24 juni naar de AEX-index, waarin de 25 grootste fondsen op de Amsterdamse beurs zijn opgenomen. Takeaway neemt de plek in van Gemalto, dat afgelopen maand van de beurs verdween in verband met een overname.

Groen mocht op 30 september 2016 de gong luiden op Beursplein 5 voor de beursgang van zijn bedrijf. Als 21-jarige student richtte hij Thuisbezorgd.nl op, nadat hij op een familiefeest in een klein dorp in Nederland geen eten kon bestellen.

Thuisbezorgd.nl groeide uit tot de grootste maaltijdbestelsite van Nederland. Nu, twintig jaar later, is Thuisbezorgd.nl een internationaal merk, dat onder de naam Takeaway.com in elf landen actief is.

Eind 2018 nam Groen de grootste concurrent in Duitsland over voor 930 miljoen euro. Daarmee is Takeaway na een jarenlange marketingstrijd eindelijk de dominante partij op de grootste markt van Europa.

En ook op de beurs gaat het meer dan oké. De promotie naar de AEX-index zorgt woensdag zelfs nog voor een extra duw omhoog. Het aandeel Takeaway noteerde omstreeks 11.45 uur op 81,00 euro, een plus van bijna 3 procent. Dat is het hoogste niveau ooit voor Takeaway.

Aan het maaltijdbezorgbedrijf hangt nu een prijskaartje van bijna 5 miljard euro. Dat betekent kassa voor de 41-jarige Groen, die iets meer dan 15,3 miljoen aandelen van zijn bedrijf in bezit heeft. Tegen de huidige koers is zijn belang ruim 1,2 miljard euro waard. Niet slecht voor een studentenidee.

"Ons kernproduct staat als een huis, als een soort tank. Die dendert gewoon voort", zei Groen in 2016 in gesprek met Business Insider. "We zijn groot geworden met het aankopen van bestellingen, en daar zijn we gewoon ontzettend goed in geworden."

Lees meer: