• Ivanka Trump zint op een politieke comeback en wil zich profileren met hervorming van het Amerikaanse strafrecht als thema, aldus de nieuwssite Axios.
  • Als politiek adviseur van haar vader Donald Trump was ze tijdens diens presidentschap al betrokken bij dit onderwerp.
  • Florida zou een geschikt startpunt kunnen zijn voor een politieke carrière voor Ivanka, omdat het een staat is met relatief veel Trump-aanhangers.

Ivanka Trump, de oudste dochter van Donald Trump,  kijkt serieus naar een politieke comeback en wil zich gaan storten op de hervorming van het Amerikaanse strafrechtsysteem, zo meldt de nieuwssite Axios.

Ivanka was tijdens het presidentschap van haar vader politiek adviseur in het Witte Huis en wil zich politiek blijven profileren, zeggen bronnen tegen Axios. In het openbaar heeft Ivanka zich nog niet uitgelaten over haar plannen, maar hervorming van het strafrecht is een populair thema in de VS aan beide zijden van het politieke spectrum.

“Het zou niet verrassend zijn als ze dit thema oppakt”, aldus een bron die in nauw contact staat met Ivanka tegen Axios.

De oudste dochter van Donald Trump was direct betrokken bij de meer dan 140 gratieverleningen en strafwijzigingen die Trump in januari regelde, vlak voordat hij aftrad als president, aldus The Washington Post.

In de periode dat Ivanka en haar man Jared Kushner adviseurs waren van voormalig president Donald Trump hebben ze zich ook al bezig gehouden met hervorming van het strafrecht.

Zo waren ze betrokken bij de First Step Act, een wet die zich richt op aanpassingen van strafbepalingen en verbetering van de leefomstandigheden in Amerikaanse gevangenissen. Deze wet werd in 2018 aangenomen door het Congres.

Schoonvader van Ivanka Trump werd tot 2 jaar cel veroordeeld en kreeg gratie

Ivanka en Jared hebben ook om persoonlijke redenen affiniteit met het onderwerp: de vader van Jared, vastgoedontwikkelaar Charles Kushner, kreeg een celstraf van twee jaar opgelegd, na een veroordeling wegens illegale donaties aan verkiezingscampagnes en belastingontduiking.

Afgelopen januari was Charles Kushner één van de personen die gratie kreeg van toenmalig president Trump.

Ivanka zou Florida als uitvalsbasis willen gebruiken voor een eigen politieke carrière, zo meldde CNN eerder.  Ivanka en Jared lijken zich permanent te willen vestigen in Florida. Ze hebben recent een stuk grond gekocht voor ruim 30 miljoen dollar op een eilandje in de buurt van Miami dat bekend staat als Billionaire Bunker.

Florida lijkt een aantrekkelijke uitvalsbasis voor Ivanka, niet alleen omdat haar vader daar eigenaar is van het resort Mar-a-Lago, maar ook vanwege de politieke situatie. Zowel bij de verkiezingen van 2016 als bij de stemming van 2020 haalde Donald Trump een meerderheid in Florida.

LEES OOK: De voormalige huurwoning van Ivanka Trump in Washington is beschikbaar voor $18,000 per maand – vlak bij de huizen van Jeff Bezos en Barack Obama