Ivanka Trump overweegt om een eigen politieke carrière te lanceren vanuit Florida.

Volgens de Amerikaanse tv-zender CNN heeft de oudste dochter van Donald Trump zeker politieke ambities.

Eén van de mogelijkheden is dat Ivanka Trump vanuit Florida een zetel probeert te krijgen in de Amerikaanse Senaat.

Ivanka Trump wil de politiek in en ziet Florida als een staat van waaruit ze haar politieke carrière vleugels kan geven.

Dat zeggen goed geïnformeerde bronnen die in contact staan met de oudste dochter van president Donald Trump tegen nieuwszender CNN.

Ivanka Trump heeft al de nodige ervaring met het voeren van politieke campagnes, omdat ze actief betrokken is geweest bij de verkiezingscampagnes van haar vader. Volgens CNN acht ze Florida een geschikt startpunt voor een zelfstandige politieke carrière, aangezien deze staat zowel in 2016 als in 2020 in meerderheid voor Donald Trump stemde.

“Ivanka heeft zeker politieke ambities. Daar kan geen twijfel over bestaan”, aldus een bron tegen CNN. “Ze wil een politieke functie bemachtigen, maar het staat nog te bezien hoe dat precies wordt ingevuld.” 

Eén van de mogelijkheden is dat Ivanka Trump probeert een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse Senaat, aldus de voormalig politiek redacteur Adam C. Smith van de krant Tampa Bay Times tegenover CNN.

"De senaatszetel van de Republikein Marco Rubio staat in 2022 op het spel en hij wil waarschijnlijk herkozen worden", aldus Smith. "Maar dat zal Ivanka er waarschijnlijk niet van weerhouden om een gooi te doen naar die positie, als ze dat zou willen. De laatste keer dat Rubio het in Florida tegen een Trump opnam, leed hij een verpletterende nederlaag."

Ivanka zou wel minstens twee jaar ingezetene moeten zijn van Florida, voordat ze mee zou kunnen doen aan de strijd om een Senaatszetel.

Indian Creek Village. Naar verluidt hebben Jared Kushner en Ivanka Trump een bod gedaan op een stuk grond op het luxe privé-eiland bij Miami. Foto: Jeffrey Greenberg/Universal Images Group via Getty Images
Indian Creek Village. Naar verluidt hebben Jared Kushner en Ivanka Trump een bod gedaan op een stuk grond op het luxe privé-eiland bij Miami. Foto: Jeffrey Greenberg/Universal Images Group via Getty Images

Overigens zijn Ivanka Trump en Jared Kushner al een tijdje op zoek naar een optrekje in Florida. Dit zou volgens een bron van CNN los staan van de eventuele politieke ambities van Ivanka.

Volgens diverse Amerikaanse media hebben Ivanka en Jared een stuk grond met een vraagprijs van 32 miljoen dollar gekocht op een privé-eiland in de buurt van Miami.

Lees ook: Ivanka Trump and Jared Kushner kijken naar stukje grond van $32 miljoen op privé-eiland bij Miami – dit moet je weten over ‘Billionaire Bunker’

Ivanka Trump en Jared Kushner zijn waarschijnlijk ook niet de enige leden van de familie Trump die zich willen vestigen in Florida.

President Trump heeft volgens het blad People plannen om zijn residentie Mar-a-Lago te laten renoveren en first lady Melania is naar verluidt bezig met het uitkiezen van een school voor haar 14-jarige zoon Barron.

Bronnen rond de first lady stelden vorige week dat ze het leven na het Witte Huis aan het plannen is en "gewoon naar huis wil".

De president en zijn familie zullen op 20 januari uit het Witte Huis moeten vertrekken. Trump is van plan daar een tv-spektakel van te maken met mogelijk een vlucht met de Air Force One naar Florida om daar een rally te houden voor zijn aanhang.

Ivanka Trump heeft nog niks gezegd over haar plannen na de vier jaar Witte Huis, maar heeft niet uitgesloten in de toekomst een gooi te willen doen naar het presidentschap.

Lees meer over Ivanka Trump: