Ivanka Trump en Jared Kushner willen een perceel kopen op een beveiligd privé-eiland in Miami. Prijskaartje: $32 miljoen.

Het stuk grond aan het water bevindt zich in Indian Creek Village, een klein privé-eiland met slechts 29 huizen dat bekendstaat als de ‘Billionaire Bunker’ van Miami.

De bijnaam is afgeleid van de rijke en spraakmakende inwoners.

Ivanka Trump, de oudste dochter van president Donald Trump, en haar man Jared Kushner hebben naar verluidt hun zinnen gezet op een perceel van 32 miljoen dollar in Indian Creek Villege. Dat is een klein privé-eiland in Miami dat bekendstaat om haar extreem welvarende inwoners. 

Volgens de site voor celebrity nieuws Page Six koopt het koppel de ruim 0,7 hectare grond van zanger Julio Iglesias, de vader van Enrique Iglesias.

Het nieuwe bezit van Ivanka en haar man ligt dus ook aan het water. Daar zou een strandje van zestig meter lang aangelegd kunnen worden 

julio iglesias miami billionaire bunker
Het stukje grond dat Trump en Kushner willen kopen. Foto: The Jills Zeder Group

 

Het eiland dankt haar bijnaam “Billionaire Bunker” aan de ultrarijke bewoners. Onder meer topbelegger en miljardair Carl Icahn, supermodel Adriana Lima en de voormalige coach van de Miami Dolphins Don Shula hebben in het verleden een optrekje gehad op Indian Creek Village. 

Hoe rijk Ivanka Trump en Jared Kushner precies zijn is niet bekend. Schattingen van hun vermogen lopen uiteen van 375 miljoen dollar tot 1,1 miljard dollar. 

Het perceel was voor een kleine 32 miljoen dollar te koop. Wat Trump en Kushner uiteindelijk hebben betaald is niet bekend. Volgens Page Six wordt de verkoop naar verwachting op 17 december afgerond. 

Een woordvoerder van de verkopende makelaar weigert commentaar te geven. Vertegenwoordigers van Indian Creek Village reageerden niet meteen op het verzoek van Business Insider om commentaar. 

‘De meest exclusieve gemeente ter wereld’

Indian Creek Village noemt zichzelf de “meest exclusieve gemeente ter wereld” met slechts 29 huizen en in totaal 41 percelen. Voor de superrijken zijn de privacy en veiligheid van het dorpje waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht. 

Het eiland heeft een eigen politiemacht bestaande uit dertien agenten en een bewapende waterpatrouille die het eiland en het omringende water 24 uur per dag in de gaten houdt.

Het eiland is alleen toegankelijk via een bewaakte brug. De meeste huizen zijn voorzien van poorten. De woningen zijn gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door palmbomen en andere gebladerte. 

Alle huizen van het dorp zijn gebouwd aan de rand van het eiland. Daardoor hebben ze allemaal een goed uitzicht op het water. In het midden van het eiland is een golfbaan te vinden en een countryclub.

indian creek village billionaire bunkerDe golfbaan op het eiland. Foto: Katie Warren/Business Insider

 

Huizen op het eiland worden niet vaak te koop aangeboden, maar als dit gebeurt zijn de vraagprijzen torenhoog.

Volgens huizensite Trulia zijn er momenteel slechts twee huizen te koop op Indian Creek Village: een landgoed dat eruitziet als een resort met zes slaapkamers voor 24,9 miljoen dollar en een landgoed met vier slaapkamers voor 27,9 miljoen dollar.

Afgelopen april verkocht basketbalcoach Rick Pitino zijn landgoed in mediterrane stijl met acht slaapkamers voor 17 miljoen dollar.

En in februari 2019 is er een landgoed verkocht voor 50 miljoen dollar in een onderhandse deal. Daarmee is het record voor duurste eengezinswoning in Miami en omstreken verbroken.

De familie Trump bereidt zich voor op verhuizing

Er wordt veel gespeculeerd over wat de familie Trump te wachten staat als president Donald Trump in januari 2021 het Witte Huis verlaat. 

Voordat Donald Trump president werd, waren Ivanka en Jared – die sinds 2017 adviseurs zijn van de president – onderdeel van de social scene in New York. Ze hebben daar nog altijd een appartement, maar het is onduidelijk of ze in New York met open armen worden verwelkomd.

Onlangs hebben Ivanka Trump en haar man plannen gemaakt om hun landgoed bij de golfclub van president Trump in New Jersey uit te breiden. Dat meldde The New York Times in november.

De aankoop van het perceel in Miami duidt er wellicht op dat ze plannen hebben om de president naar Florida te volgen. 

Afgelopen jaar lieten president Trump en zijn vrouw Melania weten dat ze inwoners van Palm Beach County zijn geworden. Ze noemden het landgoed Mar-a-Lago van Donald Trump als vaste adres. 

En afgelopen week meldde het blad People dat president Trump heeft gevraagd of Mar-a-Lago kan worden gerenoveerd. Melania zou druk bezig zijn met het verkennen van scholen in de buurt voor hun 14-jarige zoon Barron.

LEES OOK: Donald Trump laat Mar-a-Lago opknappen, terwijl Melania naar scholen kijkt in Florida: het lijkt erop dat de familie zich in de Sunshine State wil vestigen