• Het huis in Washington waar Ivanka Trump en Jared Kushner vier jaar hebben gewoond, is te huur.
  • Het koppel betaalde 15.000 dollar per maand, maar de nieuwe bewoners moeten 18.000 dollar per maand ophoesten.
  • Trump en Kushner zijn naar verluidt verhuisd naar Florida waar ze voor 32 miljoen dollar een terrein hebben gekocht op een eiland dat bekend staat als Billionaire Bunker.

Net als de rest van de familie zijn Ivanka Trump, de oudste dochter van Donald Trump, en haar echtgenoot Jared Kushner richting Florida getrokken na de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden.

Hun voormalige huurhuis in Washington is nu beschikbaar voor 18.000 dollar per maand, schrijft The Washington Business Journal.

Het pand met een woonoppervlak van 465 vierkante meter staat in de chique buurt Kalorama in het noordwesten van Washington, waar ook oprichter en CEO Jeff Bezos van Amazon een huis heeft van 23 miljoen dollar. Het is ook de buurt waar voormalig president Barack Obama en zijn vrouw Michelle Obama naartoe zijn verhuisd na hun vertrek uit het Witte Huis vier jaar geleden.

“Het is een hele chique wijk”, zegt makelaar Rodrigo Valderrama van Keller Williams Capital Properties tegen Insider. “Het huis waar Ivanka woonde, is met de auto maar een minuutje naar de residentie van de vicepresident. Jeff Bezos woont een paar blokken verderop en Obama woont letterlijk in een parallel lopende straat, minder dan een blok er vandaan.”

trump kushner dc house
Het huis heeft zes slaapkamers, zeven badkamers en een eigen ommuurde achtertuin. Foto: Rodrigo Valderrama

Ivanka Trump en Jared Kushner betrokken de woning in 2017, kort nadat Donald Trump tot president was gekozen, en betaalden 15.000 dollar per maand.

Trumps dochter en zijn schoonzoon traden op als adviseur in het Witte Huis tijdens zijn presidentschap.

Het huis is in 1923 gebouwd en was vlak voordat het koppel er ging wonen volledig gerenoveerd. Het huis heeft zes slaapkamers, zeven badkamers en een eigen ommuurde achtertuin. 

"Het interieur was erg mooi gedaan, erg modern", zegt Valderrama. "Het is een ouder huis, maar het interieur is helemaal van nul af aan onder handen genomen."

trump kushner dc house

Trump en Kushner lijken te zijn verhuisd naar zonniger oorden. Het koppel heeft een huurcontract voor minstens een jaar getekend voor een "groot ongemeubileerd appartement" in Miami Beach, meldde The Wall Street Journal twee weken geleden.

Ze huren het appartement waarschijnlijk totdat de bouw van hun nieuwe huis is voltooid. Dat komt te staan op een voor 32 miljoen dollar gekocht terrein op een zwaarbewaakt privé-eiland in Miami, dat bekend staat als Billionaire Bunker.

De woordvoerders van Trump en Kushner hebben nog niet gereageerd op een verzoek van Insider om commentaar op dit verhaal.

Vrijwel de gehele familie Trump is van Washington naar de sunshine state Florida verhuisd. Voormalig president Donald Trump en zijn vrouw Melania Trump verlieten Washington een paar uur voor de inauguratie van Joe Biden en namen hun intrek in een woning op de Mar-a-Lago club van Trump.

In januari meldde The New York Post dat Donald Trump jr. en zijn vriendin Kimberly Guilfoyle op huizenjacht waren in de plaats Jupiter in Florida, terwijl Page Six berichtte dat Tiffany Trump, de jongere dochter van de ex-president, op zoek was naar een woning in Miami.

Lees meer over het einde van het presidentschap van Donald Trump: