Van een voorspoedige loopbaan bij een ‘corporate’ onderneming, naar het ongewisse bestaan van een jong, snel groeiend bedrijf. Het is niet de meest voor de hand liggende carrièrestap. Maar HR-manager Evelien Dittrich waagde de sprong. Tegenover CHRO.nl legt ze uit waarom.

De 31-jarige Dittrich werkte twaalf jaar lang met veel plezier bij Friesland Campina. Ze klom uiteindelijk op tot HR Director en werd verantwoordelijk voor een deel van Europa. “Een mooie bevestiging van het vertrouwen in mijn kunnen, maar onbewust was ik toen toch al aan het nadenken over verandering”, zegt Dittrich.

De omslag wordt in gang gezet als ze, na een tweejarige verblijf in Azië voor Friesland Campina, een Executive MBA-opleiding doet. Dittrich: “Zo’n MBA-programma is een bubbel van verandering. Uiteindelijk verandert ongeveer 60 procent van baan.”

Het begint te knagen en via headhunters komt Dittrich in contact met het bedrijf Black Carbon, een scale-up die autobanden recyclet. Ze besluit de overstap te wagen en krijgt overwegend positieve reacties, maar wordt toch ook aan het twijfelen gebracht door één of twee oude collega’s: “Zij vroegen zich af of ik echt alles wat ik intern had opgebouwd, wilde inleveren voor een onzeker avontuur.”

De nieuwbakken HR-manager hoopt bij het bandenrecylebedrijf een periode van groei mee te maken. En wat als haar nieuwe werkgever binnen een halfjaar op de fles gaat? “Dan kom ik ongetwijfeld ook wel weer aan de bak. Maar ik wil nooit denken: had ik die stap maar niet gewaagd.”

LEES hier het het interview van CHRO.nl over de opvallende carriereswitch van HR-manager Evelien Dittrich

Lees meer op CHRO.nl:

Lees ook op Business Insider