Techmiljardair en topman van Twitter Elon Musk heeft woensdag in een interview met de BBC openhartig gesproken over zijn ongeremde Twitter-stijl. Musk gaf toe dat hij zichzelf in de voet heeft geschoten met dingen die hij de afgelopen tijd heeft getweet.

De eigenaar van Twitter besloot sprak met BBC-correspondent James Clayton op het hoofdkantoor van Twitter om de Verenigde Staten. Het gesprek ging onder meer over de overname van Twitter, het ontslag van duizenden werknemers en de managementstijl van Musk. 

In reactie op een vraag over zijn controversiële stijl van tweeten, zei Musk: “Ik denk dat ik niet meer moet tweeten na 3 uur ’s nachts. Heb ik mezelf meerdere malen in de voet geschoten? Ja. Daarom, als ik nu iets wil gaan tweeten dat mogelijk controversieel is, dan sla ik het op als concept en bekijk het de volgende dag. Als ik het dan nog steeds wil delen, doe ik het.” 

Musk, die ook CEO is van Tesla, SpaceX, Neuralink en The Boring Company, is een fervent twitteraar en staat bekend om de ongezouten meningen die hij op het platform deelt, in tegenstelling tot het gros van de CEO’s in de wereld.

Hij tweet vaak 's avonds laat en in de vroege ochtenduren. Uitspraken van Musk zorgen regelmatig voor controverse op het Twitter en in andere media. 

Musk neemt op Twitter geen blad voor de mond en deelt zijn gedachten over elk onderwerp dat hem op dat moment bezighoudt. Hij heeft bijvoorbeeld getweet over zijn theorieën over leven op Mars, deelde complottheorieën over Covid-19 en is openlijk ‘fitties’ aangegaan met CEO Tim Cook van Apple en Amazon-oprichter Jeff Bezos.

Eerder dit jaar werd Musk voor de rechter gedaagd door aandeelhouders van Tesla, vanwege een tweet die hij in 2018 stuurde. Daarin zei Musk dat er financiering was geregeld om Tesla van de beurs te halen. Volgens degenen die Musk hadden aangeklaagd, was de tweet misleidend voor aandeelhouders van de fabrikant van elektrische auto's. 

De deal om Tesla van de beurs te halen ging niet door en aandeelhouders beschuldigden Musk ervan de aandelenkoers van Tesla te hebben gemanipuleerd. 

Musk, die uiteindelijk werd vrijgesproken door een Amerikaanse jury, zei hierover: "Dat ik ergens over tweet, betekent niet dat mensen het geloven of er naar zullen handelen."

LEES OOK: Elon Musk erkent dat waarde Twitter is gehalveerd sinds hij het sociale platform afgelopen jaar kocht