Elon Musk trolt Jeff Bezos op Twitter.

Elon Musk twitterde dinsdagavond over Amazons’ plannen om met 3.236 satellieten in een baan rond de aarde het internet toegankelijk te maken op de meest afgelegen plekjes op aarde. Het plan heet “Project Kuiper.”

Musk reageerde onder een tweet van technologie-universiteit MIT over Project Kuiper en tagde daarin de baas van Amazon gevolgd door het woord “copy” en een emoji van een kat: ‘copycat’. Met andere woorden: Jeff Bezos is een ‘na-aper’.

Het ruimtevaartbedrijf van Musk, SpaceX, is met een gelijksoortig project bezig. De divisie Starlink, onderdeel van SpaceX, kreeg in november vorig jaar toestemming van de overheid om met het lanceren van 11.943 satellieten snel internet mogelijk te maken in elke uithoek van de aarde. In februari lanceerde Starlink twee proefsatellieten.

Eerder deze week berichtte nieuwszender CNBC dat Amazon een voormalig Starlink-manager heeft aangenomen om Project Kuiper te leiden. En ook voormalig Vice-President van SpaceX, Rajeev Badyal, sluit zich aan bij het project van Amazon. Naar verluidt werd hij vorig jaar juni door Musk ontslagen uit onvrede met de trage voortgang van het project bij Starlink.

Lees ook op Business Insider

Dit is niet de eerste keer dat Musk Bezos op Twitter uitdaagt. In 2015 was hij er als de kippen bij toen Bezos trots twitterde over de mijlpaal die zijn ruimtebedrijf Blue Origin behaalde met de lancering van een raket.

Bezos was met name in zijn nopjes met het feit dat de New Shepard-raket na de lancering ook weer veilig op aarde was geland, dat was niet eerder vertoond. Hij twitterde: “Een zeldzaam wezen – een gebruikte raket”.

Musk reageerde snel met: “Niet zo zeldzaam. De SpaceX Grasshopper-raket maakte drie jaar geleden zes vluchten en is er nog steeds.” Overigens bleven deze SpaceX-vluchten binnen de dampkring.

Ondanks de competitiviteit tussen de miljardairs, wisselen ze wel beleefdheden uit. Bezos wenste SpaceX  “veel geluk” met de lancering van de Falcon Heavy in februari 2018. Musk bedankt hem met een kussende emoji (die met hartje), waarop Bezos weer reageerde met “woohoo” en drie raket-emoji’s.

Lees meer over de miljardairs Jeff Bezos en Elon Musk: