Dat Elon Musk alsnog van plan is socialmediaplatform Twitter te kopen, is slecht nieuws voor Tesla, zegt financieel analist Dan Ives van Wedbush Securities.

Een aanzienlijk deel van het fortuin van techmiljardair Musk – dat in totaal op 250 miljard dollar wordt geschat – zit vast in aandelen van de maker van elektrische auto’s Tesla en in ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Analist Ives zegt dat Musk meer aandelen Tesla zal moeten verkopen om de overname van Twitter te financieren, wat zou kunnen leiden tot een waardevermindering van het aandeel van de maker van elektrische voertuigen. 

“Het is alsof ik kaviaar verkoop om een stuk pizza van twee dollar te kunnen betalen”, zei Ives woensdag tijdens een interview met de BBC-show ‘Today’

Maandag stelde Musk in een brief aan de advocaten van Twitter voor om de gesprekken over de aankoop van Twitter te hervatten tegen de oorspronkelijk overeengekomen prijs van 54,20 dollar per aandeel, blijkt uit een document van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Twitter klaagde Musk afgelopen juli aan, nadat hij aangaf de deal om Twitter over te nemen te willen afblazen. De keuze van Musk om nu toch weer aan de onderhandelingstafel aan te schuiven, betekent dat hij een kostbare rechtszaak kan vermijden.

Musk heeft dit jaar zijn belang Tesla verkleind in een poging geld in te zamelen om de overname van Twitter te financieren.

LEES OOK: Elon Musk heeft naar eigen zeggen al tijden geen seks gehad (en ontkent affaire met de vrouw van medeoprichter Google)