Techmiljardair Elon Musk ontkent dat hij een affaire heeft gehad met de vrouw van Sergey Brin, de medeoprichter van Google. Musk reageert hiermee op een artikel van zakenkrant The Wall Street Journal.

Volgens The Wall Street Journal zijn Musk en Brin in onmin geraakt, vanwege een vermeende affaire van Musk met de vrouw van Brin, Nicole Shanahan. Afgelopen januari zijn Brin en Shanahan gescheiden.

Musk reageerde zondag via Twitter op de aantijgingen in het artikel van The Wall Street Journal.

“Dit is complete ‘bullshit’. Sergey en ik zijn vrienden en waren gisteravond samen bij een feestje”, aldus de topman van autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX. “Ik heb Nicole de afgelopen drie jaar in totaal twee keer gezien, in beide gevallen in een groep met veel andere mensen. Niets romantisch aan.”

Musk schreef vervolgens ook op Twitter: "Ik heb al tijden geen seks gehad (zucht)."

Volgns Musk is sprake van pogingen tot "karaktermoord".

Musk is de rijkste man op aarde met een geschat vermogen van 242 miljard dollar (237 miljard euro).

Brin, die goed is voor een geschat vermogen van zo'n 95 miljard dollar, zou zijn adviseurs hebben geïnstrueerd zijn persoonlijke investeringen in bedrijven van Musk, zoals ruimtevaartontwikkelaar SpaceX, stop te zetten nadat hij de relatie had ontdekt. De zakenkrant kon nog niet direct achterhalen hoe groot deze investeringen precies zijn en of er al aandelen zijn verkocht.

Zowel Tesla als Alphabet, het moederbedrijf van Google, wilde nog niet direct reageren.

Turbulent privéleven van Elon Musk

Musk is de laatste tijd vaker in opspraak vanwege zijn privéleven. Zo zou hij ook met een medewerkster van zijn kunstmatige-intelligentie start-up Neuralink een tweeling hebben. Die kwam ter wereld tijdens zijn huidige relatie met zangeres Grimes, met wie hij ook kinderen heeft.

Lees ook: Elon Musk kreeg afgelopen jaar tweeling met een van zijn topbestuurders – rijkste man ter wereld heeft nu 9 kinderen (voor zover bekend)

SpaceX zou daarnaast een medewerkster hebben afgekocht voor 250.000 dollar in een zaak over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Musk in 2016. Musk ontkende deze aantijging ook en zei dat met de verzinsels werd geprobeerd zijn aankoop van Twitter te dwarsbomen. Musk probeert momenteel onder de aankoop uit te komen. Hij had er 44 miljard dollar voor over om het bedrijf van de beurs te halen.

Uit de berichtgeving van The Wall Street Journal blijkt dat er in rechtbankdocumenten sprake is van "onoverbrugbare verschillen" met betrekking tot de oorzaken van de scheiding tussen Brin en Shanahan. Volgens bronnen die de krant sprak heeft Musk eerder dit jaar op z'n knieeën om vergiffenis gesmeekt. Brin zou de excuses hebben geaccepteerd, maar nog niet willen spreken met Musk.

LEES OOK; Tesla heeft het grootste gedeelte van z’n investering van $1,5 miljard in de bitcoin verkocht